Både fastboende og norske og utenlandske turister har funnet fram til den Devie’s Donuts, som åpna på Brunholmen i går, torsdag. Alt som ble produsert de første to dagene, ble solgt ut lenge før stengetid. Det er selvsagt donut-gründerne godt fornøyde med:

– Vi har solgt det vi har kapasitet til å lage med bare ett skift, så det kan hende vi må øke til to skift etter hvert, sier Christian Ødegaard og Anthoni Giskegjerde som eier Devie’s Donuts.

De første dagene har de hatt donuts med rundt ti ulike smaker til salgs. Foreløpig har det bare vært «enkle» donuts med glasur, men det vil også komme donuts med ulike fyll. Kaffe har de også i ulike varianter, laga med bønner fra det lokale kaffebrenneriet Jacu.

Savna gode donuts

Om bakgrunnen for Devie’s Donuts forteller Anthoni at det starta for to år siden, da han fikk skikkelig lyst på gode donuts. Det endte med at han lagde dem selv og serverte til vennegjengen, med så stor suksess at han tenkte han skulle prøve å selge noen via Instagram.

– Det gikk en time etter at jeg hadde lagt ut posten, så var jeg utsolgt, sier han smilende.

Etter hvert starta han opp et firma sammen med Christian, som eier næringslokalet ytterst i Øwregata der Devie’s nå har starta opp (og The Greedy Box åpner om ikke så lenge).

Hjerte for Brunholmen

– Jeg er oppvokst her ute og har et hjerte for Brunholmen, og jeg har lenge hatt lyst å være med å skape et møtepunkt her ute. Det håper jeg at vi nå skal få til, sammen med de andre som er her og som holder på å etablere seg i området, sier Christian.

Når det gjelder navnet Devie’s Donuts, har Anthoni denne forklaringa:

Samboer-hyllest

– Det er en hyllest til samboeren min, som heter Deverly. Samtidig er det også et hint til «dagjobben» min, som er utvikler – altså developer på engelsk. At det også høres ut som en internasjonal kjede, er bare fint – det hadde jo vært utrolig gøy hvis det kan bli en kjede etter hvert, sier Anthoni Giskegjerde.