Etter fem suksessfylte år i den turkise matvogna på Kiperviktorget, skal The Greedy Box flyttes innomhus. Burger-kunstner Eddie Nils Holmstedt skal endelig få mer enn sju kvadratmeter å boltre seg på når han tryller fram gatemat-kreasjonene sine, og kundene skal få slippe å slåss mot vind, regn og grådige fugler. Men samtidig skal vogna få leve videre – med nytt navn og helt nytt konsept.

Bare ketchupen er ferdiglaga

– Da vi starta med The Greedy Box, hadde jeg jobba som barsjef i 18 år og hadde lenge hatt lyst til å åpne min egen matvogn. I begynnelsen prøvde vi litt andre konsepter, men til slutt landa vi på håndlaga amerikansk-inspirerte burgere med gourmet-kvalitet. Vi lager absolutt alt selv – vi kutter opp potetene og baker vårt eget hamburgerbrød ... – jeg tror det eneste vi ikke lager selv, er ketchupen! Jeg gjorde dét også helt i begynnelsen, men det var den ene tingen som ble litt for mye, forteller Eddie med et smil.

Fra starten av drev han The Greedy Box sammen med samboeren Sunniva Slotsvik Walderhaug, men etter at hun starta opp den alternative interiørbutikken Memento Mori, som nå holder til i Rebellhuset i Kongens gate, er det i all hovedsak han som stått for drifta av vogna.

Utvida meny

Når The Greedy Box åpner i de nye lokala i Øwregata om et par uker, i samme huset som Devie’s Donuts skal åpne, blir det med en utvida meny. Signatur-burgerne og de heftige «loaded fries»-ene blir selvsagt med videre, men det kommer også inn noe nytt, som Eddie inntil videre vil holde hemmelig. Sunniva kan imidlertid røpe at en godsak som var på menyen før, nå kommer tilbake:

– Det blir hjemmelagde milkshakes på menyen vår igjen, lover hun.

The Greedy Box slik den har stått og blitt et kjent trekk i bybildet gjennom fem år. Nå flytter hele konseptet innendørs og til Brunholmen – men vogna skal bestå, med et helt nytt matkonsept. Foto: Kenneth Kamp

Nytt matvogn-konsept

Den turkise fargen som nærmest har vært The Greedy Box’s varemerke, blir derimot ikke med videre. Den skal i stedet få bli med over i det nye matvogn-konseptet de skal starte opp.

– Vi lurte først på om vi skulle fortsette å ha The Greedy Box både innendørs på Brunholmen og i matvogna på Kiperviktorget, men fant ut at da hadde vi bare kommet til å konkurrere med oss selv. Så i stedet har vi bestemt oss for å starte et helt nytt konsept i matvogna. Akkurat hva det kommer til å bli, ønsker vi å holde hemmelig til vi åpner, men vi kan røpe at vi beveger oss vekk fra det amerikanske – og at det heller ikke blir noe nordisk. Og så kan vi si at det er noe som ikke finnes i Ålesund fra før, og nesten ikke i Norge heller. Det er kanskje bare et par plasser i Oslo, forteller de hemmelighetsfullt.

Rebellhus-snekkeren

Designet på den nye gatemat-restauranten på Brunholmen, er det Sunniva som har stått for. Til å utføre det, har hun hyra inn Rebellhus-håndverkeren Adrian Krogsæter, som er viden kjent for sin evne til å finne praktiske løsninger på det meste.

– Sunniva har laga et ganske vilt design – nesten helt latterlig! – der vi skal få inn flest mulig folk på minst mulig plass. Men vi skal få det til! sier Adrian entusiastisk.

Værsikker gatemat

Selv forklarer Sunniva tankegangen bak designet slik:

– Med tanke på været i Ålesund, er det viktig å lage konsepter som får folk til å trives innendørs. Det vi ønsker å få til her, er å ta med street food-atmosfæren inn under tak. Det skal fortsatt føles som man er på The Greedy Box, samtidig som man faktisk er inne, sier hun.

Innredningsarbeidet skal være ferdig allerede om en uke, og da gjenstår det bare noen formaliteter før The Greedy Box er klar til å åpne i nye og værsikre lokaler på Brunholmen.

Her, helt i starten av Øwregata, åpner snart både Devie’s Donuts (helt på hjørnet) og The Greedy Box (rett ved siden av, i samme huset.) Foto: Kenneth Kamp