Aksel Holms Plass - et vakkert sted i Ålesund Foto: Anne Solveig Berge Trandal

I løpet av noen få måneder vil flere nye tilbud være på plass ved, og i nærheten av Aksel Holms plass på Brunholmen. Og i tillegg begynner leilighetsbygget i starten av bakken opp Brunholmgata, virkelig å ta form.

Irsk Pub

Etter å ha totalrenovert Thon hotellet både innvendig og utvendig, med blant annet et fantastisk uteareal ut mot Moljegapet, gyver de nå løs og åpner irsk pub i to etasjer på hjørnet inn mot Aksel Holms Plass. Det blir også direkte tilgang fra puben, inn i hotellet som ligger vegg i vegg.

– De jobber på og der er mye å glede seg til når åpningsdagen er her, forteller Yvonne Haagensen, vertinne ved Thon hotellet i Molovegen

Yvonne Haagensen, vertinne ved Thon hotellet i Molovegen, gleder seg stort til de kan åpne dørene til den nye puben Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Smultring og burger

På skrått over plassen, i krysset mellom Øvregata og Brunholmgata, holder både Greedy box og Devie's Donuts på med å renovere et lokale for å åpne i løpet av ikke så alt for lenge.

– Devie's Donuts åpner i starten av juli, og ikke lenge etter håper vi å ha lokalet klart for også å ta mot gjeste på Greedy box, forteller Christian Ødegaard, daglig leder i Ødegaard Invest, som blant annet eier lokalene og står for renoveringen av disse. Han understreker at han hele tiden har vært opptatt av at det skulle komme en form for utadrettet virksomhet i bygget.

– For meg er dette på en måte byutvikling i miniatyr, forklarer han.

Her blir det snart både burger og donuts. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Sjøbua og Hotel Brosundet

Hotel Brosundet ble for noen år siden totalrenovert, med blant annet den etter hvert så ikoniske peisen i lounge-området og med et nybygget konferanseområde i smauet mellom bygningene. Siden den gang har hotellet kontinuerlig utviklet tilbudet sitt og for ei tid tilbake overtok de Sjøbua fiskerestaurant. De tar sikte på å gjenåpne restauranten i november, etter ei omfattende renovering og ombygging.

– Vi vet at det er store forventninger når vi skal gjenåpner et så tradisjonsrikt sted som Sjøbua. Men vi er helt sikre på at vi skal innfri, for dette blir bra, sier leder for forretningsutvikling ved Brosundet Hotel, Christel Furnes Stene. Og dermed har hun slett ikke bidratt til å senke forventningene.

– Vi har ansatt topp folk på kjøkkenet og vil ha hovedfokus på fisk fra grillen. Vi skal ha utendørs brygge for mottak av fisk og innendørs fiskedisk. Så det er bare litt ekstra spennende med forventningspress, legger hun til.

Christel Furnes Stene sammen med Hotelldirektør Camilla Espeseth, foran butikken i Apotekergata 5. Snart skal de også åpne Sjøbua igjen. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Det var en gang

Det er slett ikke så langt å gå fra Skateflukaia, rundt Ålesundet til Brunholmen. Dessuten er det en svært vakker tur. Likevel, og i god sunnmørsk ånd, har det opp gjennom årene vært lansert ulike løsninger for mer effektivt å kunne komme seg fra den ene delen av byen til den andre. Alt fra broer til selvkjørende elektriske plattformer. Men den mest spektakulære av dem alle er nok denne, som var lansert i Nytt i Uka for noen tiår siden.

Glasstunnel under Ålesundet Foto: Prosjekt lansert i Nytt i Uka for noen tiår siden