Norgesmesterskapet for vinkelnere og Junior Wine Award ble avholdt søndag 4. februar på Thon Hotel Bristol i Oslo og der stakk Nikolai av med seieren i år også.

– Det er en lettelse. Det var deilig å føle at du gikk gjennom en konkurranse og alt var ryddig og fint. Det var noe småplukk her og der, men alt i alt føler jeg at jeg kom gjennom med god prepp og god fokus, uten å bli overrasket over oppgavene, forteller årets vinner Nikolai Haram Svorte til Norsk Vinkelnerforening.

Som vinner av norgesmesterskapet skal Nikolai igjen delta i Nordisk mesterskap for vinkelnere 13. oktober. I år skal mesteskapet være på Bristol i Oslo.

– Det var svært høyt nivå på kandidatene i år, og nok en gang var det “the usual suspect” som stod på scenen hvor de alle tre gjorde en strålende finale. Det blir spennende å se hvor både Nikolai og Kristoffer ender i nordisk i oktober, sier president for Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.

Nikolai Haram Svorte og vinner av Junior Wine Award Sebastian Andersen König. Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven

Mesterskapet

Kandidatenes vinkunnskap settes grundig på prøve gjennom flere elementer både i innledende kvartfinale, semifinale og finale. Fire kandidater, tre fra Norge og en gjestekandidat fra Estland, gikk videre til finalen.

Konkurransen ble gjennomført på engelsk og finalen besto av flere elementer. Først ut var sjekke servicestasjonen for å sjekke at man har det som trengs til kveldens gjester. Deretter må de finne riktig hvitvin og servere en flaske champagne.

I tillegg skulle kandidatene fortelle om ølutvalget og anbefale mat til tre ulike ølstiler. Deretter var det blindsmaking av en premium vin og innsalg av den til gjestene.

Det hele ble avsluttet med blindsmaking av fire forskjellige cocktails i svarte glass og til slutt et fellesmoment, en bildequiz.

Norgesmesterskapet for vinkelnere og Junior Wine Award har vært et årlig høydepunktet blant norske vinkelnere siden år 2000.