Sist helg ble Nordisk mesterskap for sommelierer arrangert i Helsinki i Finland. Konkurransen gikk over to dager og hadde i alt 10 deltakere. Der endte det med sølv og 2. plass til Nikolai, kun slått av danske Jonathan Gouveia.

– Når man legger ned så mye tid i forberedelser og trening som jeg gjør, er det selvsagt ganske irriterende at det ikke holdt til seier. Men bevares, jeg er selvsagt svært stolt også av 2–plassen, sier Nikolai når vi snakker med han tirsdag.

I tillegg til å være utdannet vinkelner har Nikolai Haram Svorte også fullført studiet WSET Diploma in Wines. Nikolai har blant annet jobbet på Bro i Ålesund, men jobber nå som Head Sommelier i Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim. Der har han ansvaret for vinene ved et av Nordens mest prestisjefylte kjøkken.

Kan alle gode ting være tre?

– Dette var Nikolai Haram Svorte sitt andre nordiske mesterskap, og forrige gang kom han på 3.plass. Han har hatt en svært bratt læringskurve de siste par årene, og vi gleder oss til å følge ham videre, sier Liora Levi, President i Norsk Vinkelnerforening

Foto: Britannia Hotel