Postvegen 11 er det det nye næringsbygget som er under bygging og rehabilitering i Breivika. I dag er det to ulike bygg som huser henholdsvis Jysk og Felleskjøpet, men fra 2026 skal de være sammenslått, renovert og bygga sammen med et nybygg.

LO Ålesund og Omegn, inkludert åtte fylkes- og lokalforeninger, holder i dag til i Tess-bygget, men i mai flytter de litt lenger ned i Breivika, til Postvegen 11. En viktig årsak til at de har valgt nettopp dette bygget, er det grønne og miljøvennlige perspektivet som ligger til grunn for både renoveringa og nybygginga, går det fram av ei pressemelding.

Når nye Postvegen 11 står ferdig, skal hele bygget bli sertifisert som Breem-Nor Excellent, noe som ifølge pressemeldinga innebærer at det blir «det grønneste bygget på Nordvestlandet». Og på taket skal det anlegges hage!

De åtte forbunda som blir med LO Ålesund og Omegn på flyttelasset, er Fagforbundet Ålesund avd. 214, Fellesforbundet avd. 31 Sunnmøre, Norsk Arbeidsmandsforbund, EL og IT Forbundet Møre og Romsdal, NNN (Norsk Nærings og Nytelsesmiddelarbeiderforbund), Fellesforbundet avd. 20 Møre og Romsdal Transportarbeiderforening, Møre og Romsdal HK (Handel og Kontor) og AOF (Arbeidernes Opplysningsforbund).

– Det er viktig for oss å ha kontorlokaler med fasiliteter som er tilpasset arbeidet vi gjør mot medlemmene våre. Vi er glad for å ha funnet kontorlokaler med både store og små møterom, samt kantine som kan bistå med mat til arrangementene våre, uttaler Kent Logan Jelle, som er organisasjonsarbeider i Fellesforbundet Sunnmøre og leder for Møre og Romsdal Handel og Kontor.

Kent Logan Jelle, organisasjonsarbeider i Fellesforbundet Sunnmøre og leder for Møre og Romsdal Handel og Kontor. Foto: pressefoto