Den endelige obduksjonsrapporten etter boligbrannen i Valldalsvegen viser at kvinna sannsynligvis var død før brannen starta. Dødsårsaken var mest trolig blandingsforgiftning med etanol og sentraldempende medikamenter, går det fram av ei pressemelding fra politiet.

Den døde kvinna var i 40-åra og hadde tidligere bodd sammen i flere år med mannen i 60-åra som fortsatt er sikta for å uaktsomt å ha forårsaka brann som kunne ha medført tap av menneskeliv. Kvinna bodde nå i Ålesund, men hadde vært noen dager på frivillig besøk hos den tidligere samboeren, ifølge politiet.

Etterforskes for vold

Politiet bekrefter videre at den sikta var under etterforsking for mishandling i nære relasjoner da brannen oppstod. Bakgrunnen var at kvinna hadde anmeldt ham etter en voldshendelse i mars i fjor, da de fremdeles var samboere. Kvinna flytta til Ålesund på sommeren.

Den sikta mannen blir i dag løslatt fra varetekt, da politiet mener det ikke lenger er fare for at han vil ødelegge bevis.

Etterlyser vitne

Etterforskinga av saka fortsetter, og politiet etterlyser et mulig vitne i saka. Et anna vitne har meldt om en bil som skal ha stått parkert langs fylkesveg 63 ved åstedet litt etter klokka 18 samme kveld som brannen oppstod. Det skal dreie seg om en eldre, lav bil med lys fare. Politiet vil gjerne ha kontakt med eieren eller føreren av bilen og med eventuelt andre som har observert den.