Huset ble overtent og er nå nedbrent. En mann i 60-åra som er eier av boligen, kom seg ut uskadd. Han ble frakta til Ålesund politistasjon og er nå pågrepet, og sikta etter straffelovens § 356 jfr. 355 for å ha forårsaket fare for allmennheten, skriver politiet i ei pressemelding.

– Vi kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hva som kan være årsak til brannen. Politiet fortsetter med kriminaltekniske undersøkelser, men på grunn av utfordrende forhold på åstedet er det forventa at dette vil ta tid, sier politiinspektør Yngve Skovly mandag ettermiddag.

Funn av omkommet person

En person er funnet omkommet i forbindelse med brannen. Vedkommende vil bli sendt til Trondheim for obduksjon og identifisering.

– Den avdøde vil bli obdusert for å klarlegge dødsårsaka. Personen er ikke identifisert, men politiet har likevel grunn til å tro at den omkomne er ei kvinne som er savna, og som har en relasjon til den sikta i saka, forteller Skovly.

Mannen i 60-åra som er pågrepet er nå i avhør, og er sikta for å ha forårsaka brann som lett kan føre til tap av menneskeliv, skriver politiet mandag ettermiddag.

Mannen vil trolig bli fremstilt for fengsling i morgen tirsdag i Møre og Romsdal tingrett, skriver politiet i en pressemelding mandag kl. 18.26.