Politiet har ved hjelp av brannvesenet gjort funn av en person i Ålesund sentrum. De melder at den som er funnet, er den savna 20-åringen.

– Han blir frakta til sykehus med ukjent skadeomfang, og pårørende er varsla. Politiet takker alle de frivillige og profesjonelle som har bidratt, meldte operasjonsleder Sindre Molnes mandag kl. 15.

En vennegjeng som samla seg på Grimmerhaugen etter at den savna var funnet, pusta letta ut da nyheten kom.

En stor gjeng med ungdommer som hadde deltatt i søket, var samlet på Grimmerhaugen mens de ventet på mer informasjon fra politiet. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Våken og tilsnakkende

Politiet meldte først at personen som var funnet, hadde falt og lå vanskelig til. Skadegraden var uviss, men vedkommende var våken og tilsnakkende.

– Kompetent personell jobber med å frigjøre personen. Vedkommende er ikke identifisert, opplyste operasjonsleder Sindre Molnes i Møre og Romsdal politidistrikt.

Funnet av den savna mannen er gjort ved Aalesunds museum på Grimmerhaugen. Foto: Anne Solveig Trandal
Grimmerhaugen. Foto: Anne Solveig Trandal

Trolig falt 10 meter

Innsatsleder i politiet, Siri Løndal, forteller at den unge mannen ble funnet i et utfordrende område og trolig hadde falt rundt ti meter fra en høyde og ned mellom et bygg og et fjellparti på Grimmerhaugen i Ålesund sentrum.

– Det er et krevende terreng, og de måtte bruke spesialutstyr for å få han opp. Han ble hentet ut på båre ved hjelp fra Alpin redningsgruppe, Røde Rors og brannvesenet, forteller innsatsleder Siri Løndal i Møre og Romsdal politidistrikt.

Mannen ble fraktet til sjukehus med ukjent skadegrad.

Innsatsleder Siri Løndal i Møre og Romsdal politidistrikt  Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Jobbet på rett måte

Løndal forteller at det er gledelig at samarbeidet mellom de forskjellige etatene fungerer så bra som det gjør.

– Vi har jobbet systematisk etter våre teorier, i hovedsak med utgangspunkt i der han sist ble sett. Det var faktisk i umiddelbar nærhet til der han ble funnet. Det tyder på at grundig søk innenfor den sektoren han sist ble sett, har fungert og det er veldig gledelig.

– Jeg vil takke alle som har bidratt i letingen. Vi er svært glade, ikke minst på de pårørende sine vegne, sier innsatslederen.

Mellom husveggen og et fjellparti på Grimmerhaugen ble den savnede funnet. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Politiet sikret området og satte opp sperrebånd. Foto: Anne Solveig Berge Trandal
Flere personer kom for å se hvor mannen ble funnet. Foto: Anne Solveig Berge Trandal