Frivillige og innsatsleder er nå samla i møte for å planlegge gjenopptakelsen av søket etter den 20 år gamle mannen, melder operasjonsleder hos Møre og Romsdal politidistrikt, Sindre Molnes.

Molnes opplyser at søket kommer til å starte i sentrum, men vil bli utvida dersom det kommer fram noe i etterforskinga som tilsier det.

Siden i går kl. 21 har Redningsskøyta DNV II søkt over store deler i havnebassenget i Ålesund. De har også søkt langs Valerøya. Foto: Marine Traffic - skjermdump

Kom ikke hjem

Det var søndag kveld politiet startet søk etter en ung mann i Ålesund sentrum etter at familiemedlemmer meldte han savnet. Han hadde da ikke kommet hjem til bopelen sin. Natt til mandag gikk så politiet ut med navn og bilde på den savnede mannen i Ålesund.

– Personen politiet har igangsatt søk etter, er en 20 år gamle mann. Tips i saken bes meldt til politiet. Søket startet i Ålesund sentrum med redningsskøyte og brannbåt, samt drone, opplyste operasjonsleder Tove Susann Brunvold Holst-Dyrnes.

Søket pågikk videre utover natta, meldte politiet kl, 02.27 natt til mandag.

Røde Kors har startet opp igjen søket. Her er de ved Cruiseterminalen i Ålesund. Foto: Amanda Ramstad
Frivillige fra Røde Kors deltar i leiteaksjonen. Foto: Amanda Ramstad
Politiet er tilstede mange plasser i byen i forbindelse med søket. Foto: Amanda Ramstad

Savnet nummer to

Politiet etterforsker fortsatt i saka om den forsvunne 23-åringen Julian Gunn Montague, som sist ble sett ved Sundebygget i nærheten av NTNU i Ålesund, fredag 23. februar. Søket er her foreløpig innstilt og saka er over i en etterforskingsfase.

Operasjonsleder opplyser at det er umulig å si om det er noen sammenheng mellom de to forsvinningssakene, siden man foreløpig ikke vet hva som har skjedd i noen av dem.