I juni i år skrev Nytt i Uka / AESby en sak om den lange behandlingstiden på søknaden om bruksendring for en separert del av Rebellhuset som skulle bli kafé. Sunniva Slotsvik Walderhaug hadde håpet at kafeen kunne åpne i oktober i fjor, men en unødvendig kronglete søknadsprosess og lang behandlingstid hos Ålesund kommune, gjorde at hun måtte legge planene om kaféåpning på is.

Nå, ett år etter at hun egentlig skulle åpne kafé, og halvannet år etter et søknadsprosessen begynte, har kommunen endelig godkjent bruksendringssøknaden og Slotsvik Walderhaug kan begynne å forberede seg på å åpne kafé på Rebellhuset.

– Det føles helt fantastisk, spesielt siden vi har jobbet så hardt for å få det til. Vi har ventet kjempelenge på at kommunen skulle godkjenne bruksendringen, så nå er vi ekstremt lykkelige, sier en ekstatisk Sunniva Slotsvik Walderhaug.

Litt arbeid gjenstår

Men selv om bruksendringen endelig er i orden, er det fortsatt litt arbeid som gjenstår før kafeen på Rebellhuset kan åpne. Blant anna må det legges rør og rebellene må skaffe seg en kaffemaskin. I tillegg må serveringsbevillingen godkjennes. Det bør imidlertid ikke være et problem, og Sunniva Slotsvik Walderhaug håper at hun kan åpne kafeen før kalenderen viser 2024.

– Hvis alt går som det skal håper vi på åpning rundt juletider, kanskje. Vi tør ikke å komme med en dato, men folk skal vite at vi jobber aktivt og hardt for at dette skal gå mot målet om å åpne snart, sier hun.

Espresso og te

Videre forteller hun at kafeen, som forhåpentligvis skal åpne rundt juletider, kommer til å fokusere på espresso og te. Hun opplyser samtidig at den også kommer til å ha en helt egen matmeny.

– Kafeen vår skal fokusere på espresso og te. Ellers er det The Greedy Box som skal levere maten hit. Det blir en helt egen meny og ingenting man finner hos The Greedy Box, men det er den kvaliteten vi har bestemt oss for. Så det blir veldig god mat og høy kvalitet på espresso og te, lover Sunniva Slotsvik Walderhaug.