Bilen er kommet til skolen gjennom et samarbeid mellom bilforhandleren Nardo Bil Ålesund og Volvo Car Norway, og skal brukes i skoleopplæringen. På initiativ fra Volvo, deler de ut 30 biler til læresteder over hele landet til bruk i opplæring av morgendagens bilmekanikere.

Onsdag formiddag var det duket for offisiell overrekkelse av millionbilen i verkstedet til Borgund vgs, med elever, lærere og representanter fra Nardo Bil Ålesund og Volvo Car Norway til stede.

– Det er veldig stas å få en så fin og spennende bil hit til kjøretøysavdelinga. Den kommer til å gi oss svært gode muligheter for opplæring og nye kompetansemål, sier avdelingsleder ved Teknologi- og industrifag på Borgund vgs, Dag Atle Lee Eksund.

Oddbjørn Labråten fra Volvo Car Norway og Magnus Aarseth fra Nardo Bil Ålesund, overrakte bilen til Borgund vgs. Foto: Kristian Moe

– En kjempeoppgradering

Avdelingslederen mener det er viktig at verkstedet har utstyr og fasiliteter i henhold til nivået på elever og lærere. Derfor blir den nye Volvo XC90-en en kjærkommen oppgradering.

– Det er en utrolig flott bil og ei kjempeoppgradering for oss å få en slik moderne bil. At vi får inn topp utstyr, sier en del om måten vi driver her på verkstedet, understreker Lee Eksund.

Nå skal lærerne gjennom et par dager med opplæring i systemene til bilen, før den er klar til bruk i skoleopplæringen fra og med begynnelsen av neste skoleår.

– Det kommer til å bli spennende. Vi må jo lære oss å bruke bilen også. En ting er å ha bilen her, men vi må nyttiggjøre oss av den også. At vi får hele opplæringspakken til bilen er gull verdt for oss, og den er klar til bruk allerede til høsten, sier Dag Atle Lee Eksund.

Asimit Darjee er blant elevene som får jobbe med bilen i skoleopplæringen til høsten. Foto: Kristian Moe

Spente elever

En av elevene som skal få dra nytte av den nye Volvoen til høsten, er Asimit Darjee. Han er fornøyd med bilen og gleder seg til å jobbe med den neste skoleår.

– Det er en veldig fin bil og jeg liker hvordan den ser ut fra utsiden. Jeg gleder meg til å jobbe med den, selv om det også blir litt skummelt fordi den er så ny. Men det kommer til å bli gøy, og jeg ser frem til å lære mer om bilen, spesielt om motoren, sier Asimit Darjee.

Det var fullt av elever og lærere i verkstedet på Borgund vgs under overleveringen av bilen. Foto: Kristian Moe
Elevene på bil- og kjøretøyslinja ved Borgund vgs, viste stor interesse for den nye Volvoen de har fått til opplæringen etter avdukimgen. Foto: Kristian Moe