Utspillet kommer etter at Hans Kjetil Knutsen og Arne Almås fra Ålesundslista i forrige uke tok til orde for å stoppe det videre arbeidet med gateterminal i Keiser Wilhelms, etter å ha sett risikoanalysen som er utarbeidet av busselskapene Fram og Vy.

Noen kritiske faktorer

– Vi har ennå ikke sett rapporten, men basert på det som er lekket fra denne ser vi likevel at det kan stilles spørsmål rundt noen kritiske faktorer ved prosjektet. Vi ønsker å få disse ytterligere belyst, men slik saken står nå ønsker vi ikke å sette foten ned for prosjektet, sier Sindre Nakken.

Han er særlig bekymret for måten bussparkering er løst på med forslag om å bruke Skansegata til dette, og stiller seg også spørrende til hvorfor vestgående bybusser på død og liv må presses inn i Keiser Wilhelms gate.

– Både trasévalg og spørsmål knyttet til fremkommelighet, samt valg av bussparkering, er ting jeg mener politikerne i Ålesund må se på.

Inngåtte kontrakter

Begge de to Arbeiderpartitoppene er samstemte i at man også har forpliktelser i forhold til inngåtte kontrakter med utførende entreprenører. Og er samstemte i at dette er et byrom som virkelig trenger et løft.

– Dette er kontrakter som binder oss juridisk og som vi må forholde oss til. Likevel vil der alltid være et visst handlingsrom til å gjøre justeringer og endringer under veis. Men vi kan ikke kansellere kontrakter eller flytte terminalen til et annet sted. Slikt går ikke og det kan fort bli fryktelig dyrt, sier Anne Berit Støyva Emblem.

Bekymret for brukerne

Likevel ser de to Arbeiderpartipolitikerne med en viss bekymring på de betenkningene som er kommet fra de to busselskapene.

– Jeg har også forstått det slik at bussjåførene gjennom vernetjenesten i Vy har vært med på å utarbeide risikoanalysen, og da kan ikke Arbeiderpartiet bare ignorere dette. Jeg ser frem til å motta risikoanalysen og er ganske så sikker på at vi sammen skal klare å finne gode kompromisser og løsninger. Løsninger som gir en god kollektivterminal i Keiser Wilhelms gate for både sjåfører, passasjerer og publikum for øvrig, avslutter Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Anne Berit Støyva Emblem.