– Jeg har hele veien vært hjemom og jobbet på turistinformasjonen i byen, både some're og i ferier, forteller hun.

Der var hun også i mange år, før studier førte henne til London og en master i internasjonal politikk. Deretter gikk turen til Tyskland.

– Jeg har alltid drømt om å bo i Berlin, derfor flyttet jeg dit da jeg fikk muligheten for en praksisplass der, sier hun.

Så skjedde det som ofte skjer: Hun traff en mann, ble forelsket, og fulgte med han hjem til München, der han kommer fra.

– Å være norsk i Tyskland er egentlig helt strålende, og jeg har faktisk brukt det som ice-breaker. For dersom du forteller en tysker at du er norsk, er stort sett tilbakemeldingene at de elsker Norge, har enten vært her, eller har fryktelig lyst til å dra hit, forteller Linn.

Giftet seg i Ålesund

Men da paret skulle gifte seg for noen år siden, så stod bryllupet i Ålesund.

– Vi hadde en helt fantastisk dag og et minne for livet, der oppe på Fjellstua i august 2021, minnes Linn.

Linn Giske Friedl og Florian Friedl, giftet seg på Fjellstua i nydelig sommervær i 2021. Foto: Kerek Foto

I München jobbet Linn som prosjektleder i kurs og konferansemarkedet.

– En variert og spennende jobb, der man treffer mange forskjellige mennesker. En jobb jeg rett og slett stortrivdes i. Men da denne jobben dukket opp i Ålesund, var jeg egentlig aldri i tvil om at jeg skulle søke, sier hun.

20. desember i fjor ble hun tilbudt jobben som daglig leder for Ålesund Cruisenettverk , og brukte ikke så veldig lang tid på å omstille seg til at det var tilbake til Ålesund hun skulle.

Tilbake til Ålesund

1. april tok hun fatt i den nye jobben, og sist fredag kjøpte hun hus til seg, mannen og deres felles sønn, på Ellingsøya.

– Jeg har nok ganske stor tillit hos mannen min, for han er fortsatt i Tyskland og har bare sett huset på bilder og på Facetime, forteller Linn.

Florian Friedl er nemlig fortsatt i München, der han er i ferd med å avslutte jobben sin innen data-sikkerhet. Men i Juli skal også han flytte inn sammen med Linn og sønnen i huset på Ellingsøya.

Daglig leder i Ålesund & Sunnmøre cruisenettverk

– Jeg hadde jo jobbet i dette systemet i mange år tidligere, og visste for et fantastisk grunnlag folka som er, og har vært i organisasjonen tidligere, har lagt. Det er ikke få timer jeg har tilbragt på kaia, iført termodress, sammen med blant andre Bente Saxon, forteller Linn.

Og hun roser den jobben Bente og mange andre har gjort, gjennom mange år, for å bygge Ålesund til den største cruisedestinasjonen i Norge.

– Det er nok mange som skal ha æren for dette, men jeg må nok innrømme at både Bente og min forgjenger Monic Berstad, bare må finne seg i å være forbilder og gode rollemodeller for meg i den nye jobben min, sier en ny og ydmyk cruisesjef.

Hele Sunnmøre

– Ikke glem å få med at det ikke bare er Ålesund, men hele Sunnmøre jeg jobber for. For samarbeidet mellom de ulike cruisedestinasjonene i området vårt, er en svært viktig suksessfaktor, forklarer Linn.

De ulike destinasjonene på Sunnmøre har ulike kvaliteter å by på, men stort sett det samme været. Så nå som cruisesesongen har blitt utvidet i begge ender og sannsynligheten for kaldt og hustrig sunnmørsvær er større, er turistene like begeistret?

– Det var selvsagt ikke helt optimalt sist onsdag, da vi hadde snøvær så tett at vi i perioder knapt så Fjellstua fra kaia, og to store cruiseskip i Ålesund samtidig. Men tilbudet av aktiviteter har etter hvert blitt så bra at turistene likevel var blide og fornøyde. Så tenker jeg at cafedriverne i Ålesund i alle fall må ha vært rimelig fornøyd med dagen, avslutter Linn Giske Friedl.

Og sist onsdag, idet skipene forlot Ålesund, klarnet det opp og de kunne seile utover med litt blå himmel på en speilblank fjord.