Cruise Norway er en paraplyorganisasjon for de fleste cruisedestinasjonene i Norge, og den organisasjonen som blant annet koordinerer den internasjonale markedsføringen og arbeidet inn mot offentlige myndigheter.

Monica kommer fra jobben som leder for Ålesund cruisenettverk, der hun har vært daglig leder siden i februar 2020, altså i akkurat 4 år.

– Jeg skal fortsatt bo i Ålesund og pendle til jobb i Bergen, der Cruise Norway har sitt hovedkontor, forteller Monica. For øvrig en betingelse hun stilte for å takke ja til jobben.

– Det jeg gleder meg aller mest til, er å fortsette jobben med å gjøre cruisenæringen enda mer bærekraftig, for å være et reiselivssegment det blir videre satset på nasjonalt, fortsetter hun.

Hun presiserer at når hun snakker om bærekraft, så er det den delen som går på samfunnsansvar. Når det gjelder klima og miljø, er det en utvikling som i stor grad er kunde drevet, og allerede svært godt i gang.

Reiselivssjef Tom Anker Skrede sier følgende om den nye jobben til Monica Berstad:

– Det er selvsagt ikke noe stas at hun forlater oss, men når det er sagt så går hun nå til den viktigste jobben innenfor cruiseturisme i Norge. Og at de nå ønsker henne der, er selvsagt også en fjær i hatten til den jobben som har vært gjort her i Ålesund gjennom mange år.