– Det er jo trist, og det var ikke slik jeg hadde sett det for meg da vi solgte Farstad Shipping til Solstad. Vi kjempa jo for at selskapet fortsatt skulle drive fra Ålesund, sier Sverre Andreas Farstad når vi spør om han har noen tanker om at Solstad Offshore nå etter all sannsynlighet legger ned hele avdelinga her i byen.

Farstad er likevel ikke overraska over at det nå ser ut til at restene av gamle Farstad Shipping nå forsvinner helt ut av Sunnmøre:

– Nei, de har jo solgt unna en del båter, og jeg har visst om dette en stund. Men det er klart at det er trist. Det er mye bra kompetanse i Ålesund, og jeg er ikke sikker på om Solstad har tilstrekkelig kompetanse i Skudeneshavn til å drive alt derfra, kommenterer Sverre Andreas Farstad.

Etter salget av Farstad Shipping starta Sverre Farstad nytt rederi, Sverre Farstad & Co. De tre familiene Farstad, Volstad og Kleven har dessuten gått sammen om å etablere rederiet Norwind Offshore, som tilbyr spesialtilpassede fartøy for utbygging og drift av havvind. Det første av fire fartøy, Norwind Gale, skal døpes ved Skansekaia mandag 12. juni.