– Det er ikke hundre prosent sikkert, men det kan fort skje at det går den veien. Vi har heller ingen andre alternativ vi vurderer, sier administrerende direktør Lars Peder Solstad.

Solstad opplyser at bakgrunnen for at avdelinga i Ålesund mest sannsynlig blir lagt ned, er at rederiet har solgt hele PSV-segmentet (PSV= plattform-supplyskip).

– Vi har nå ikke lenger behov for like mange ansatte på land, og det har da vært en pågående diskusjon om vi bør redusere fra to til ett kontor. Det er nå langt på vei avgjort, og kontoret i Ålesund vil mest sannsynlig bli lagt ned i løpet av et par måneder, sier Solstad.

Rederiets kontorvirksomhet i Norge vil framover vil da utelukkende bli utført i Skudeneshamn. Det er i overkant av 20 personer som har hatt arbeidsplassen sin på kontoret til Solstad Offshore på Skansekaia.

Lars Peder Solstad, administrerende direktør i Solstad Offshore. Foto: pressefoto

Med flyttinga av Solstad Offshore fra Ålesund, er hele det gamle Farstad Shipping utradert fra Sunnmøre. To år etter at Farstad ble oppkjøpt og sammenslått med Solstad i 2017, ble det tidligere hovedkontoret i Fosnavåg lagt ned, og virksomheten der ble samlokalisert med avdelinga i Ålesund.

Allerede da oppkjøpet var gjennomført, gjorde de nye eierne det klart at de ønska å flytte virksomheten sørover til hovedkontoret i Skudeneshavn, på Karmøy i Rogaland. De valgte likevel å bli på Skansekaia, men nå har de altså bestemt seg for å trekke seg helt ut av Ålesund og Sunnmøre og samlokalisere hele virksomheten på Karmøy.

Solstad Offshore har en langtidskontrakt på leie av lokala på Skansekaia. Hva som vil bli gjort med den når Solstad trekker seg ut, er ikke avklart, men trolig blir det framleie:

– Det er allerede framleie i mange av kontora på Skansekaia, bemerker Lars Peder Solstad.

Andy Farstad om Solstad-flyttinga:

Tidligere Farstad Shipping var en av pådriverne og utbyggerne bak de omstridte, nye kontorbygga på Skansekaia. Året etter de flytta inn i nybygget i 2016, ble de oppkjøpt av Solstad, som har hatt tilhold i lokala siden den gang. Nå er det slutt, og Solstad Offshore flytter hele virksomheten til Karmøy. Foto: Kenneth Kamp