Sommerteltet åpner for publikum 1. juni, først med musikk, kulturinnslag og moro for små og store på dagtid, så med dans og allsang med partybandet Swing’it på kvelden, går det fram av ei pressemelding fra arrangørselskapet Ékip Live.

Fra 1. juni til 31. august skal Sommerteltet fylles med konserter, show, fotball-EM på storskjerm og andre typer arrangement og eventer.

– Største sommerkultursatsing noensinne

– Vi har et brennende ønske om å gjøre Ålesund til en skikkelig bra sommerby, med yrende folkeliv, kultur og underholdning hele sommeren, og dette er så vidt oss bekjent den største kultursatsingen i Ålesund på sommerstid noensinne. Rådhusforvaltningen og senterledelsen i Kremmergaarden har vært positive fra dag én, og vi vil berømme dem for velviljen i arbeidet med dette prosjektet. sier Pål Bakke, som prosjektansvarlig og mediekontakt i Ekip Live.

Sommerteltet blir omkring 400 kvadratmeter stort og vil ha sitteplasser ved åttemannsbord for omtrent 300 personer. Kjerneåpningstidene vil være fra 10.00 til 23.00 hver dag, men søndager med lite turistaktivitet blir det noe kortere åpningstd. Det vil bli søkt skjenke- og serveringsbevilling.

Skrellex kommer til teltet under Pride i juni. Foto: Pressefoto: Cato Ingebrigtsen

Scheie, Drillo og Skrellex

Fotball-EM, som varer fra 14. juni til 14. juli, vil bli vist på storskjerm, med gratis inngang. På åpningsdagen og dagen for kvartfinalene blir det show med Arne Scheie og Egil «Drillo» Olsen. EM starter midt i Pride-uka, og samme dag som mesterskapet sparkes i gang, blir det showkonsert med dragartisten Skrellex.

De to første helgene i juni blir det konsert med Groove Gerilja og To tette, og i august blir det seks kvelder kalt «Sommervibber», der et energisk band med blåserrekke, solister og entertainere skal sørge for den rette sommerkveldsstemninga.

Egil «Drillo» Olsen og Arne Scheie dukker opp to ganger i løpet av fotball-EM. Foto: pressefoto

«Signe Stunden» møter «Wenche Foss»

En noe uventa kulturkollisjon får vi når Ålesunds lett grovkorna servitrise-legende Signe Stunden (Synnøve Hatlen) møter den noe mer sofistikerte Wenche Foss (Simon Andersen) for å lede show-bingo sammen. Det skal de gjøre fire kvelder i løpet av sommeren.

Mer kommer

– Mye er allerede på plass, og særlig kveldsprogrammet disse tre månedene begynner å sette seg, med underholdning, show og eventer. Men fortsatt er det mye godt arbeid som gjenstår, men vi gleder oss til sommeren og håper både ålesundere, tilreisende og næringslivet vil benytte seg av det varierte tilbudet i Sommerteltet, uttaler På Bakke.

Slik ser arrangøren for seg at det vil se ut på Joachim Rønnebergs plass når Sommerteltet er på plass. Foto: Illustrasjon