Måser eller krykkjer. De slår seg ned på de mest forunderlige steder i gamle sjøboder og hus. Når en ser på disse fantastiske bildene og ser energien måsene bruker på å bygge på de utroligste steder. Faktisk kan måsene trofast holde ut med hverandre opp mot 30 år.

Men så slipper de å bry seg om bomstasjoner. De kan sågar lande på et slikt veimonster og ikke minst skite kraftig på det. De slipper eiendomsskatt og rentehevninger og parkeringsbøter. De lever i sin egen lykkelige verden nær næringskjeden med fisk og annet som vi tobeinte forsøpler naturen med. Slik sett gjør måsene en god jobb for oss og takk for det.

Når redet er ferdig bygd legger måseparene egg, et par stykker. Den lange rugetida kan begynne. Arven til måsene føres videre med et par kyllinger etter at eggene er klekt ut. Lydnivået forsterker seg når foreldrene kommer glidende inn med mat, som regel småfisk fanget ikke langt unna.

Vi hilser alt dette velkommen, husk fuglene er fredet.

Skribenten må bare underskrive at på gamle sjøboder og hus med sin patina kan være et vakkert syn, noe den dyktige fotografen fra Hareide, Jørund Follestad har foreviget for Nytt i Ukas lesere. En dyktisk fotograf som ser det vakre og ikke minst foreviger dette på sitt fotoapparat.

Fotografisk honnør til han. Bildene er fra en kjent bydel i Aalesund, så kan leserne lure på hvor det er?

Einar Welle, Aalesund sentrum.

Foto: Jørund Follestad
Foto: Jørund Follestad
Foto: Jørund Follestad