Arkitekt var den da nyansatte byarkitekten Øyvind Berg Grimnes. De innvendige folkevise tekster med veggfrisene Villemann og Magnhild er utført av Paul Ansteinsson, en kjent norsk dekoratør og kinomaler.

I Aalesund var det omreisende kinomatografier som viste film - eller levende bilder, noe vi tror startet i 1901. Det ble vist i Ynglingeforeningen og viste filmen «Billeder fra Jesu liv».

Men faktisk ble det også vist billeder etter brannen i 1904 til ut i 1906. Uten å nevne alle som viste film levende billeder rundt om i byen, så arbeidet Aalesund kommune for å få på plass en kino som ble ferdigstilt i 1923. Filmene ble vist med «levende musikk» fra lokale pianister.

I 1927 klarte filmskaperne å lage lydfilm. Lydfilmen kom til Aalesund i 1930. Da investerte Aalesund kommune i et lydanlegg til 20.000 kr. Det ble da slutt på det faste kino-orkesteret på Løvenvold.

Ifølge den siste kinosjefen, Jens-Erik Olsen så var den siste kinodagen med kommunal drift 30. desember 2013. Den siste kinomaskinisten heter Jan Erik Sørnes (drosjesjåfør).

Det viktigste for Løvenvold kino/Theater er at det nå blir aktivitet i lokalet. Derfor hilser vi Momentium satsing til høsten med «underholdning i alle former».

Foto gjengitt med tillatelse fra Roger Engvik

Grand kinomatograf lå strategisk til, i Kvalsundgården like ved Sankt Olavs plass. Knapt hundre meter lenger nord i Kongens gate lå Viktoria. Foto: Bilde fra "Filmens historie i Ålesund"
Den tredje private kino som kommunen overtok, var Verdensspeilet i Arbeiderforeningen.På nederste bilde betjeningen på Verdensspeilet foran inngangen, det var før kinoen ble kommunal. Foto: Bilde fra "Filmens historie i Ålesund"
Utsnitt av de festlige veggfrisene i Løvenvold kino, med illustrasjoner av populære folkevisetekster - her Magnhild og Villemann. Foto: Bilde fra "Filmens historie i Ålesund"
Nedenfor scenen og lerrettet på Løvenvold under premieren på «Englandsfarere». Båtmodellen, blomstene og de norske flaggene var arrangert for anledningen, og på lerretet et av bildene som viser noen av arrestantene etter den mislykte flukten. Foto: Bilde fra "Filmens historie i Ålesund"
Glimt fra det daglige arbeid på kinoene. Øverst fru Johanne Nøstdal i billettluken. Foto: Bilde fra "Filmens historie i Ålesund"
Nedenfor til venstre Aslaug Skytterholm, Kristine Baardsen og Kirsten Pedersen i aksjon med kost og klut, og til høyre slipper kontrollør Peter Rekdal forventningsfulle tilskuere inn på Løvenvold. Foto: Bilde fra "Filmens historie i Ålesund"