– Det er altfor dårlig. Dette er en kamp vi skal vinne hver eneste gang og det er vår egen feil at vi ikke vinner den. Vi slipper nok en gang inn altfor enkle mål, og klarer samtidig ikke å sette sjansene våre offensivt. Da blir det et ekstremt skuffende resultat, selv om prestasjon ikke er så gale, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo etter kampen.

Poengtapet gjør at AaFK Fortuna nå er åtte poeng bak direkte opprykksplass, som Kolbotn innehar. Fagermo tror laget hans må se langt etter 1.-plassen og heller fokusere på å rykke opp gjennom kvalifisering.

– Vi er på mange måter hekta av i kampen om 1.-plassen. Kolbotn ser ekstremt stødige ut og går ikke på feil. Da blir det kostbart. Vi er ett poeng bak TIL 2020, og er for all del med, men vi gir vekk to poeng som er vanvittig unødvendig, sier han.

Fagermo var også svært misfornøyd med dommerteamet etter kampen.

– Det er skrekkelig å legge til bare to minutter i en kamp hvor det er drikkepause, et par skader og keeperen deres bruker et halvminutt på hvert eneste utspill. I tillegg blåser dommeren av på slutten når vi får corner. Grusomt av dommeren, raser AaFK Fortuna-treneren.

AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo var svært misfornøyd med dagens kampleder. Foto: Kristian Moe

Fortjent ledelse

AaFK Fortuna tok fullstendig tak i kampen fra start og spilte Fyllingsdalen svært lave. Bergenserne hadde mer enn nok med å forsvare seg mot en konstant angrepsbølge fra hjemmelaget.

Kampens første store sjanse falt også til vertene. Etter et flott forarbeid på venstresiden fra Maria Herdel Pedersen, prøvde Karna Solskjær i hælflikke ballen i lengste hjørne. Det lyktes hun nesten med, men fikk ikke ordentlig kontakt med ballen, og det endte med utspill.

Ledermålet skulle imidlertid komme for AaFK Fortuna. Da 18 minutter var spilt løpte Nora Harnes Håheim gjennom gjestenes forsvar. Alene med keeper Hannah Markussen var hun sikker som banken og sørget for en fortjent ledelse til AaFK Fortuna.

Etter åpningsmålet fortsatte hjemmelaget å angripe mot målet til Fyllingsdalen. Målscorer Harnes Håheim fikk en ny sjanse ikke lenge etterpå, men denne gangen gikk skuddet over mål.

Baklengsmål

Frem til det var spilt 35 minutter var Fyllingsdalen helt ufarlige offensivt, men så begynte gjestene å komme på litt flere visitter foran AaFK Fortuna-målet.

På sin aller første sjanse fikk bergenserne også uttelling. Hanna Mehammer kom først på et innlegg fra høyre, og satte kontant inn utligningen på hel volley - helt mot spillets gang.

Resten av omgangen var litt mer jevnspilt, selv om det var AaFK Fortuna som styrte banespillet. Ingen av lagene skapte flere sjanser før pause, og det sto 1–1 halvveis.

Nora Harnes Håheim scoret to mål, men kunne likevel ikke hindre et surt poengtap. Foto: Kristian Moe

Havnet bakpå

Kampbildet fra første omgang fortsatte også etter pause, med dominans fra hjemmelaget. Men bare fem minutter etter sidebyttet, fikk AaFK Fortuna en ordentlig kalddusj.

Fyllingsdalen vant ballen og jobbet seg frem til et frispark fra 30–35 meter. Rebecca Nordberg tok rennefart og dunket ballen mot mål. Ballen gikk i en bue over Benedicte Lund Berge, og dermed var Fyllingsdalen i føringen.

Presset for seier

Tangotrøyene ga imidlertid ikke opp og fortsatte kjøret mot gjestenes mål. Etter hvert fikk de også fortjent betaling da et innlegg havnet hos Nora Harnes Håheim etter 69 minutter. Angrepsspilleren gjorde ingen feil og banket kontant inn 2–2.

Deretter åpnet kampen seg, med AaFK Fortuna som jaktet et vinnermål og Fyllingsdalen som satset på kontringer. De fleste målsjansene ble skapt foran bortelagets mål, der blant andre Maria Herdel Pedersen hadde to store sjanser til å sørge for tre poeng til AaFK Fortuna.

Marginene var ikke på lynvingen sin side, og det sto fortsatt 2–2.

I andre enden fikk Fyllingsdalen en gyllen kontringsmulighet, som holdt på å ende med scoring, men heltemodig forsvarsspill fra vertene hindret et nytt baklengsmål.

Tross et voldsomt press mot slutten, klarte ikke AaFK Fortuna å få et vinnermål. Dermed endte det med 2–2 og et surt poengtap for sunnmøringene, som kan se langt etter en direkte opprykksplass med åtte poeng opp til serieleder Kolbotn.