– Folk ønsker å ta mer vare på tingene sine, få tingene i stand og har et større ønske om å lage noe som er helt unikt for dem selv. Behovet har bare økt og økt, og vi følte det var et behov for dette ut ifra tegnene i tida, sier eier og daglig leder i Gullsmed Stamnæss, Trine Stamnæss.

Nyrenovert og tilrettelagt

Tidligere har Gullsmed Stamnæss hatt et lite verksted på Moa, og Trine selv har også hatt et verksted hjemme hos seg selv. Nå blir verkstedsvirksomheten samlet på en stor plass – i kjelleren på gullsmedbutikken i Kongens gate.

– Vi vokste ut av det vi hadde, men nå er alt nyrenovert og tilrettelagt for de tre gullsmedene som skal være på verkstedet, forteller Trine.

Slik ser det nye gullsmedverkstedet ut sett fra inngangsdøra. Foto: Kristian Moe

Tilbyr alt

Et nytt og større gullsmedverksted gir Gullsmed Stamnæss helt nye muligheter. Trine opplyser at de kommer til å utføre alle typer tjenester innen bransjen og har all spesialkompetanse som trengs.

– Vi skal ha egenproduksjon, samt reproduksjon og redesign av eksisterende smykker. Det blir også mye reparasjon og laging av spesielle ting som folk ønsker. Noe annet som er nytt er at vi lager gifteringer på dagen og at vi reparerer for andre butikker dersom de ikke har tid eller kompetansen til det. Nå blir det mye raskere leveringstid på alt vi gjør, forteller hun.

– Vi blir nok størst i fylket både på areal og kompetanse, legger Trine til.

Arbeidsplassen i gullsmedverkstedet. Foto: Kristian Moe

Åpner onsdag

Offisiell åpning av fylkets største gullsmedverksted blir førstkommende onsdag. I forbindelse med åpningen inviterer Gullsmed Stamnæss til åpen verksteddag både onsdag og torsdag.

– Folk kan komme innom for å se hvordan det er i verkstedet. Vi ønsker å gi muligheten til å se et gullsmedverksted og hvordan ting fungerer der for de som er nysgjerrige. I tillegg kjører vi en konkurranse for alle som er innom om å vinne en sjanse til å lage sin egen gullring, sier Trine Stamnæss.

– Jeg håper selvfølgelig at folk benytter seg av tilbudet som har kommet til byen på en helt annen måte enn det har vært før. Det blir spennende og det blir kjekt å komme ordentlig i gang, avslutter hun.