Han er 28 år og har en bachelor i IKT fra Universitetet i Bergen. Etter fullført utdanning har Gjerde jobbet som konsulent og fullstack-utvikler for Bouvet Bergen, hvor han blant anna har fått jobbe med redaktørløsninger, skjemaløsninger, APIer, skymigrering, migrering av identitets og tilgangsstyring, saksbehandlingssystem, søkemotorer og komponentbiblioteker.

– Jeg har kjent til Miles fra Bergen i flere år, og på mange måter tenkt at det er en arbeidsplass jeg gjerne kunne ønske å ta del i. Verdiene som er satt i fokus med faglig autoritet og varme, samt det å sørge for at den enkelte er godt ivaretatt på både et faglig og medmenneskelig plan appellerer veldig til meg. Når jeg og kona da til slutt bestemte oss for å flytte hjem til Sunnmøre var det veldig gledelig å etter hvert finne ut at Miles ville slå rot også på disse kanter, sier Olav Gjerde, som utenom jobb er en ordentlig familiemann med flere jern i ilden.

Da går tida med til fjellturer, styrketrening og gitarklimpring, i tillegg til familie og venner. Ellers er han også ansatt i en deltidsstilling som brannkonstabel/røykdykker i Herøy, og har hatt stor spillinteresse etter at han ble eksponert for en Atari 7800 da han var 4–5 år gammel.

På siden er Olav ansatt i en deltidsstilling som brannkonstabel/røykdykker i Herøy. Foto: Privat