– De siste ukene har folk strømmet til og fylt hyllene med alt fra Gucci til Lego, forteller hun.

Og det var en rørt Marie som stod foran forventningsfulle kunder som hadde tatt turen tidlig lørdag morgen for å få med seg den offisielle åpningen av butikken.

Vært et mål lenge

– Kirppis ønsker å gjøre brukt tilgjengelig for alle ved å være der folk er. Derfor har butikk på Amfi Moa vært et mål for oss i Kirppis, sa en festkledde Marte Drejer Haldorsen, grunnlegger av Kirppis Norge.

Viktig butikk

– Jeg har fått muligheten til å si hvorfor Kirppis er en viktig butikk: for tekstilindustrien er nest verst i klimasammenheng, slik åpner ordfører Eva Vinje Aurdal sin appell.

– Gjenbruk gir gevinst i begge ender, det blir mindre behov for nyproduksjon og tingene får et nytt liv. Kirppis bidrar til at alle vi som selger og kjøper er med på å ta ansvaret, sa ordføreren, før hun klipper snoren og erklærer Kirppis Loppesupermarked for åpnet.

Det var tett av folk mellom hyllene da butikken åpnet dårene på lørdag. Foto: Privat

Nytt liv til 1000 brukte ting

– Forventningsfulle kunder strømmet til gjennom hele dagen, og det var ikke få som gikk smilende ut bærende på handlenett, forteller Marie Skarsvåg

Med 1000 brukte ting som fikk nytt liv denne lørdagen, var det også mange selgere som hadde grunn til å smile.

– Standleierne er helt fantastiske! Alle er så hyggelige og synes systemet er helt supert. Kundene er veldig glade for at vi har kommet til Moa, så jeg gleder meg til veien videre" smiler hun, etter det hun beskriver som en knallåpning.

Mange møtte forventningsfylt opp lørdag morgen, da Kirppis åpnet dørene for kunder. Foto: Privat