Tetlie tok sin utdannelse innen eiendomsmegling ved BI i Bergen. Etter endt utdannelse begynte Lennart å jobbe som megler i Bergen i det som da var et vanskelig marked. I tillegg risikerte han å ikke få lønn hvis han ikke solgte noe på en måned.

– Det var en tøff start på jobben som megler. I tillegg hadde hjemlengselen allerede blitt stor, forteller Lennart Tetlie.

«Vraket» Notar

Lennart ble værende i Bergen i totalt 4,5 år, men bare seks måneder i meglerjobben. Grunnet den vanskelige arbeidssituasjonen og hjemlengselen ville han hjem til Sunnmøre. Men før han reiste fra Bergen, skulle han få besøk av moren og broren i høstferien. Det besøket ble ikke noe av på grunn av dyre flybilletter. Isteden betalte moren flybillett for at Lennart skulle komme hjem. Da fikk han seg en overraskelse.

– Jeg aner ikke hvordan, men både Notar og en annen megler hadde hørt om dette. Da ringte de meg på lørdags morgen og spurte om jeg ville komme på jobbintervju uten at jeg hadde søkt. Så den morgenen var jeg på tre intervjuer, ler Lennart.

Den ferske eiendomsmegleren endte opp med å få tilbud fra begge firmaene. Forskjellen var at i Notar kunne han ikke begynne før om seks måneder, mens beskjeden fra det andre firmaet var at han kunne starte om to uker.

– Jeg valgte det andre firmaet fordi jeg ville starte å jobbe fortest mulig slik at jeg kunne flytte hjem, sier Lennart.

Lennart trives fortsatt veldig godt i Notar. Foto: Kristian Moe

En ny sjanse

Etter et knapt år var Notar fortsatt ivrige etter å få han til seg, og spurte om et møte. Denne gangen takket ikke Lennart nei og 1. september 2011 var han i gang hos sin nye arbeidsgiver.

– Det var litt tilfeldigheter, men heldigvis ville Notar fortsatt ha meg selv om jeg takket nei til dem første gangen, ler Lennart Tetlie.

– Da jeg begynte her kom trivselen på plass veldig fort. Den er fortsatt på topp ettersom jeg har vært på samme kontor i 12 år, legger han til med et smil.

Alltid topp 10

Siden Lennart begynte hos Notar i 2011 har han etablert seg til å bli en av eiendomsmeglerne som selger flest boliger i Notar. Firmaet har en intern topp 10-liste, der de kan følge med på hva alle meglerne i landet selger og omsetter for. Lennart har vært et fast innslag på denne lista.

– Siden 2012 har jeg solgt 75 boliger i snitt hvert år. Det er et ganske stabilt, høyt tall. Angående den lista er 9.-plass det dårligste jeg har vært. Det var i fjor, men da giftet jeg meg og var sykemeldt i to måneder på grunn av kyssesyken, forteller han.

– Hva er viktig for en megler som vil selge mange boliger?

– Det handler mye om tillit overfor de du skal selge for og de som skal kjøpe. En annen ting er at man gjør en grundig jobb. Man må bruke tid og gjøre alt skikkelig slik at det er trygt for selger og kjøper. Erfaring er viktig, kanskje det aller viktigste er at man er tilgjengelig. Man må ofte svare på telefon, meldinger og mail lenge etter arbeidstid, avslører Lennart.

Lennart Tetlie mener det er viktig å gjøre en grundig jobb og være tilgjengelig dersom man skal lykkes som eiendomsmegler. Foto: Privat

Et minneverdig salg

Når man har solgt såpass mange boliger som Lennart, har man opplevd det meste som kan skje og forekomme innen eiendomsmegling. Man har også fått vært med på å gjennomføre en god del minneverdige salg. Til Nytt i Uka/AESby forteller Lennart historien om ett av salgene han husker aller best.

– Det er mange jeg husker godt, men det var en gang jeg solgte et hus på kanskje 280 m2 Det var fem personer på visning og etter visning fikk jeg en telefon fra et par i Nord-Norge som hadde sett den virtuelle visningen av huset, innleder han.

– De hadde tenkt å flytte til Sunnmøre, men det var vanskelig for dem å komme på visning ettersom de bodde så langt unna. Jeg forklarte og svarte på spørsmål om huset, og fortalte at det mest sannsynlig kom til å bli solgt dagen etter. Da fikk jeg høre at de skulle til Thailand dagen etter. Budene må stå til klokka 12 dagen etter visning, så jeg spurte om de hadde internett på flyet. Kanskje ikke veldig stabilt, men jeg la hvert fall inn telefon og mail slik at de skulle få varsel når noen la inn bud. Dette paret endte opp med å by på huset fra flyet til Thailand uten å ha vært på visning, og fikk huset etter budrunde. Den budrunden kommer jeg ikke til å glemme, humrer Lennart Tetlie.

Aktiv utenom jobb

For Lennart er jobben som eiendomsmegler også en livsstil. At han er tilgjengelig på telefon og mail stort sett hele dagen har sørget for at han har fått gjennom mange salg som kanskje ikke hadde blitt noe av dersom han ikke var «på» etter arbeidstid. Likevel er det viktig å tenke på og gjøre andre ting enn bare jobb. Når han får tid, velger Lennart å benytte den til å være aktiv.

– Jeg har spilt fotball siden jeg var tre år. Skodje er moderklubben, men jeg har også spilt for Spjelkavik og et lag i Bergen som heter Floppen. Nå spiller jeg for Fjørtoft. Ellers spiller jeg litt padel, litt golf og går på fjellet, sier han.

– I tillegg ble jeg jo gift i fjor, så livet skjer også. Jobben er en livsstil, men jeg prøver å gjøre fysiske ting når jeg har tid. Fotball, padel og golf er veldig sosialt i tillegg, og det gjør at jeg får overskudd til jobben, avslutter eiendomsmegler i Notar, Lennart Tetlie.