Hvert år setter elevene ved Ålesund folkehøgskole opp en musikal. I fjor var det «Rockeulven», mens året før der igjen var det «Annie». I år falt valget på barnemusikalen «Løvekongen», eller som den egentlig heter, «Løvenes Konge».

«Løvenes konge» er en amerikansk animert fantasymusikal for barn fra 1994 produsert av Walt Disney Animation Studios. Handlingen er satt til det fiktive Løveriket i Afrika, hvor en løve regjerer over alle de andre dyrene som konge, og handler om den unge løven Simba som lærer om sin plass i «livets sirkel» mens han kjemper for å overkomme forskjellige hindringer på vei mot å bli den rettmessige kongen av Løveriket.

– Det er en veldig fin barnemusikal med gjenkjennelige karakterer som appellerer til veldig mange. Den har også et flott budskap, og jeg tror både barn og voksne har en tilknytning til den, sier regissør Ato Owusu-Addo.

Asbjørn Lyster (t.h.) spiller Mufasa. Her sammen med Scar, som spilles av Kristine Johanne Sleire Tistel, og Zazu, som spilles av Amalie K. Kvernsmyr. Foto: Kristian Moe
Helene H. Bjørge (t.v.) spiller Nala. Her sammen med Simba (Tuva Opdal) Foto: Kristian Moe

Kontrastfylte hovedkarakterer

Blant utfordringene Simba må kjempe seg gjennom, er sin onde onkel Scar, som etter å ha funnet ut at han ikke er den neste tronearvingen etter Mufasa, planlegger å drepe både Mufasa og Simba for å komme til makta i Løveriket. At Scar er ond i en verden full av snille og harmoniske dyr, gjør at karakteren skiller seg veldig ut, noe rolleinnehaver Kristine Johanne Sleire Tistel har fått merke.

– Scar er en litt utstøtt og forlatt karakter sammenlignet med resten. Han er en tydelig kontrast fra de andre løvene fordi han har mer likehetstrekk med hyenene og ligner mer på dem. Siden jeg er en ond karakter må jeg snakke mørkere og være tydeligere i stemmebruken enn om jeg hadde spilt en lykkelig karakter. Det er utfordrende, men også gøy, sier hun.

For Tuva Opdal som spiller Simba, er kontrastene store.

– Simba er en todelt karakter. Da han er liten er han veldig gira, nysgjerrig og er med på alt, men når han blir voksen blir han også litt mer usikker på seg selv, tenker mer filosofisk og blir tregere i bevegelsene, forteller Tuva, som synes det er vanskelig å omstille seg fra Simba som barn til Simba som voksen.

– Det er utfordrende fordi jeg må omstille meg på kort tid. Jeg har egentlig lyst til å hoppe rundt når jeg er voksen også, ler hun.

Scar (Kristine Johanne Sleire Tistel) og Simba (Tuva Opdal) er to svært kontrastfylte hovedkarakterer. Foto: Kristian Moe
Tuva Opdal har fått hovedrollen som Simba. Foto: Kristian Moe
Kristine Johanne Sleire Tistel spiller Scar i musikaloppsetningen til Ålesund folkehøgskole. Foto: Kristian Moe

Vellykka premiere

Premieren på Ålesund folkehøgskoles versjon av «Løvenes konge» var på lørdag foran elevenes familie. Selv om regissør Ato Owusu-Addo har syntes at det har vært krevende å sette opp musikalen i år, er han fornøyd med hvordan premieren gikk.

– Det gikk veldig bra og over all forventning. Elevene ga mye av seg selv og jeg er veldig fornøyd, sier han.

I tillegg til lørdagens premiere, hadde Ålesund folkehøgskole to forestillinger på mandag for barnehager og skoler. De skal også ha to forestillinger på tirsdag og ei på dagtid på onsdag, som også er for barnehager og skoler, før det hele avsluttes med ei forestilling onsdag kveld. Den vil være åpen for alle.