Forestillinga har fått navnet Fønix, og blir den første store forestillinga Å Studio setter opp. De to eierne, Elisabeth Steffenssen og Geir Leirvåg, lover en variert forestilling med oppvåkning av en indre kraft som et gjennomgående tema.

– Det blir en veldig fin og variert forestilling med litt av alt. Vi kommer til å ha forskjellige dansestiler som ballett, hip hop og musikaldans, samt teater- og musikalnumre, avslører de.

Forestillingen Fønix nærmer seg med stormskritt, og forberedelsene intensiveres. Foto: Privat

Barneforestilling

Fønix er hovedsakelig ment som en barneforestilling. Den inneholder totalt 19 ulike scenenummer med aktører fra alle aldersgrupper, der den yngste som skal være på scenen er 3 år mens de eldste er godt voksne mennesker. Blant scenenumrene kan det nevnes innslag fra musikalene Annie og Mathilda, og utdrag fra teaterstykker som Alice i Eventyrland.

– Det blir variert og en lett blanding. Selv om det er barn, er det ganske høyt kunstnerisk nivå, med en rød tråd og god dramaturgi, mener Steffenssen og Leirvåg.

– Og så er det veldig fint å ha så mange varierte aldersgrupper. Det skaper et samhold på tvers av aktivitetene de går på og de får skape noe sammen, legger de til.

Glede og mestring

For eierne av Å Studio er samholdet blant barna viktig. Det er åpenbart at de ønsker at barna og elevene skal bli kjempeflinke, men følelsen av mestring og glede står også sentralt.

– I tillegg til samholdet, er det viktigste at elevene, uansett alder, skal få oppleve mestring, danseglede og teaterglede. Vi vil at alle skal få en glede av å stå på scenen, samtidig som vi ønsker å skape en fin ramme for dem, slik at de opplever at det er en bra forestilling og at de er med på noe de er stolt av, smiler Elisabeth Steffenssen og Geir Leirvåg.

Koreografiene er i rute før søndagens forestilling. Foto: Privat

Ekstraforestilling

I utgangspunktet var det satt opp en forestilling av Fønix på kvelden førstkommende søndag. Denne ble imidlertid utsolgt i løpet av en uke. Grunnet stor etterspørsel etter billetter ble det til at Å Studio satte opp en ekstraforestilling litt tidligere på dagen. Nå jobbes det ekstra godt fram mot generalprøven lørdag kveld og de to forestillingene søndag.

– Vi har en del ekstraøvinger nå. Det er kjekt å se på elevene når det nærmer seg, for det er et eller anna superfokus som slår inn for at de skal bli klare. Vi har sett på koreografiene og alt, og vi ligger godt i rute. Vi tror dette kommer til å bli veldig spennende og fint, sier Å Studio-eierne Elisabeth Steffenssen og Geir Leirvåg.