– Vi skal gjøre alt vi kan for å lage fotballfest og slå publikumsrekord. Vi skal lage en ramme rundt kampen som gjør at folk har lyst til å komme på kamp. Vi ønsker at folk kommer på kamp, ikke for at vi ber om det, men fordi de kjenner på at de har skikkelig lyst til å dra på kamp, sier markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, Kimy Fagermo.

Fanzone og VIP-arrangement

For å skape en god ramme og trekke til seg publikum, er det planlagt et storstilt kampdagarrangement. Før avspark blir det fanzone utenfor stadion med mange aktiviteter for barn og unge. Blant anna blir det ansiktsmaling, ballbinge og skudd på blink - alt for å trekke til seg familier. I tillegg skal det avholdes arrangement på VIP-en, som klubben har valgt å kalle familie-VIP. Det har også blitt gjort tiltak ut mot breddeklubbene for å fylle opp stadion.

– Vi har invitert alle breddelag på kamp, helt gratis. Alle breddeklubber med lagledere og alle under 16 kommer inn gratis takket være Sparebanken Møre, opplyser Fagermo.

Markeds- og arrangementsansvarlig i AaFK Fortuna, Kimy Fagermo, vil se deg på tribunen søndag kl 14:00. Foto: Kristian Moe

Ingen engangsgreie

Selv om AaFK Fortuna velger å gjøre litt ekstra på kampdag for å få over 1000 tilskuere på kamp, er det egentlige målet å øke publikumstallet på generelt grunnlag. Denne sesongen har AaFK Fortuna hatt et gjennomsnitt på rundt 350 tilskuere per kamp, noe som gjør dem til den fjerde største klubben i Norge på publikumstall, men publikumsrekordforsøket skal være et løft for å øke antall tilskuere over tid.

– En ting er publikumsrekorden og at vi ønsker at det skal komme mange på kamp, men det handler mest om at vi vil vise folk hvor kjekt det er å være på AaFK Fortuna-kamp slik at de kommer tilbake. Vi vil ikke ha en engangsgreie og så går vi tilbake til å ha få publikummere igjen. Vi vil øke publikumstallet generelt og tror at hvis folk kommer seg på kamp, så kommer de tilbake igjen, sier Kimy Fagermo, før hun frir til publikum.

– Det må komme 1000 på kamp denne gangen, minst! Gi jentene en sjanse og kom på kamp! er den klare oppfordringen fra AaFK Fortunas markeds- og arrangementsansvarlig.