Sommerfesten på Giske er en reise gjennom 20 (!) år, med store omveltninger i verden. Likevel har Sommerfesten holdt fast på at alle skal kunne delta, uavhengig av størrelsen på lommeboka. At det er et arrangement som treffer så mange gjør at utenforskap, uavhengig av grunn, ikke stigmatiserer. I dag er det mer aktuelt enn noen gang, skriver Momentium i en pressemelding.

Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen har lenge vært en storfavoritt blant barn og unge. Med over 18 millioner avspillinger av hiten “Creme De La Creme” på Spotify og en rekke andre hits, har Kamelen blitt en av landets største artister. Han er nå aktuell med den nyeste singelen “Mama”, og gjennom ulike samarbeid med blant annet Broiler og Emma Steinbakken med låten “BAP” og Ballinciaga med låten “Fakk min X”.

Kamelen spilte for en utsolgt Terminelen 16. desember i fjor og skal også spille på Jugendfest i august.

Kamelen på Terminalen i fjor. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

– Vårt mål er at barn og unge skal ha årets kjekkeste dag på Sommerfesten. Her er det artister og aktiviteter som samler og inspirerer, fenger og engasjerer. At selveste Kamelen vil ta turen hit i år, er ekstra stas, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Akkurat som på den første Sommerfesten i fjøresteinene på Giske i 2003, er konseptet det samme: publikum bidrar med det de kan. Ta med ei kake og del med alle, spleis med plast fra fjøra, eller bidra på annet vis. Det er din billett. Alle er med på å skape den unike kulturfestivalen.

I tillegg til Kamelen blir det et rikholdig program med en rekke artister, kultur og aktiviteter. Blant annet silent disco, ansiktsmaling, tryllekunstner, hesteridning, vannsport, lykkehjul, rebus og selvfølgelig kakebord på programmet.

Flere artister og aktiviteter kommer, så følg med fremover, skriver de i pressemeldingen.

Se videointervju med Kamelen som ble gjort i forbindelse med premiere på filmen «Si ingenting» som kom i i august i fjor under: