– Momentium skal fortsette å utvikle Ålesund som kulturby med økt kraft. Og det er med stolthet vi kan annonsere at Synnes Finnskog vil lede vårt nye, store prosjekt i sentrum de neste årene: Løvenvold Theater, som skal åpne høsten 2023, heter det i meldingen.

I tillegg vil hun jobbe med utvikling av eksisterende og nye musikk- og kulturprosjekter i denne regionen og i resten av landet.

- Jeg har fulgt med på Momentium fra starten, og er imponert hvordan de har skapt for kulturen i Ålesund. Det er en mye mer levende by jeg flytter hjem til, og sammen med Momentium er jeg sikker på vi kan skape enda bedre forutsetninger for gode opplevelser for folk både lokalt og nasjonalt, uttaler Kathrine Synnes Finnskog.

En unik ressurs

- Det er fantastisk å få en slik ressurs til regionen vår, både for oss i Momentium og for kulturtilbudet her. Kompetansen hun har bygget opp gjennom snart 30 år i kulturbransjen er unik, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Kathrine Synnes Finnskog var med å etablere stiftelsen Music Norway i 2012, på oppdrag fra Kulturdepartementet, og startet som direktør i 2013. Music Norway tilrettelegger for profesjonalisering og internasjonalisering av musikkindustrien, og rådgir for Kultur- likestillingsdepartementet, Utenriksdepartementet og politisk ledelse på musikk- og kultureksport.

Som direktør i Music Norway, har Synnes Finnskog utviklet og ledet en organisasjon som har satt kreative næringer på den offentlige og politiske agendaen, som har lykkes med å bedre musikkindustriens rammevilkår og bygget en sterk merkevare med godt omdømme.

Hun tiltrer i jobben hos Momentium rett over nyttår.