Nå er det igjen åpent i gata utenfor Foto: Katrin Vestre

Det var i starten av mars i år at innehaver Frode Asbjørnsen ble oppringt en tidlig morgen fordi noe var i ferd med å skje i gata utenfor Steinovnen.

– Jeg ble oppringt av en leieboer i bygården, som lurte på hva som foregikk. Jeg hadde ingen anelse om at dette skulle skje nå, sa han til Sunnmørsposten den gangen.

Mørenett var da i ferd med å stenge gata utenfor for å starte arbeidet med å legge strømkabel fra Utstillingsplassen til Prestebrygga. Et kabelstrekk som har til hensikt å sørge for landstrøm til cruisekaia på Prestebrygga.

I over et halvt år var gata foran Steinovnen bar og pizzeria helt stengt. Foto: Frode Asbjørnsen

Uheldig timing

Arbeidet startet samtidig som samfunnet var i ferd med å åpne opp igjen etter koronapandemien. Mørenett har blitt møtt med en del kritikk for ikke å ha benyttet tiden med lavere aktivitet i sentrum til å gjøre denne jobben.

– Vi skulle selvsagt ønske at vi kunne gjort det, men det er nok en noe forenklet fremstilling. Vi er også avhengig av andre for å sette i gang slike prosjekt, og dessverre var det ikke mulig å starte før, svarer administrerende direktør i Mørenett, Rune Kiperberg, på kritikken.

For å unngå å grave opp hele Keiser Wilhelms gate valgte Mørenett en løsning der de gravde i noen utvalgte punkt, og kjerneboret vertikalt mellom disse.

– Dessverre blir det da slik at enkelte får en noe større belastning enn andre, forklarer Kiperberg.

Har holdt stengt.

Ifølge Frode Asbjørnsen forsøkte de å holde åpent til tross for arbeidet som pågikk utenfor, men måtte etter hvert innse at det ikke lot seg gjøre. Så 15. mai valgte de å stenge helt i påvente av at arbeidet skulle bli ferdig.

– Det er klart det var et tøft valg å skulle stenge på det som er den beste tiden av året for vår bransje, men jeg så ingen annen utvei siden vi tapte for mye penger på å holdt åpent, forteller Frode Asbjørnsen

En pågående dialog

Det er for øyeblikket en pågående dialog mellom Steinovnen og Mørenett, så Asbjørnsen blir ordknapp når det kommer til hvor mye penger han mener å ha tapt på å holde stengt.

– Du kan si det slik: Jeg har tapt mindre på å stenge enn om jeg hadde valgt å holdt åpent, men det dreier seg om for oss et betydelig beløp, sier han, uten å ville utdype.

– Dersom vår aktivitet har påført andre ulemper, er vi selvfølgelig innstilt på å gjøre rett for oss, svarer Rune Kiperberg på vegne av Mørenett.

Nå er det igjen varme i pizzaovnen hos Steinovnen bar og pizzeria. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Nå ryker det igjen fra pizzaovnen

For et par uker siden åpnet Steinovnen igjen dørene, og velger nå å glede seg over det.

– Uansett er vi glade for at det er mulig å holde åpent igjen, og vi ser frem til både biljardturneringer, konserter og ikke minste ei trivelig førjulstid, sier Asbjørnsen.

Han forteller at de har valgt å satse enda mer på take-away og kan nå også tilby levering.

– Vi har mange kunder fra nærområdet, men med et tilbud om levering på både Nørvøya og Hessa, håper vi å utvide markedet vårt også for take-away, avslutter Frode Asbjørnsen.