Det er business-coach Anne Berit Olsvik og rekrutterer/karriereveileder Trine Elise Rødal som har gått sammen om å arrangere konferansen «Kvinner som vinner».

Bakgrunnen for samarbeidet var at Anne Berit hørte en podkast der Trine Elise snakka om det å finne seg ny jobb når man har kommet opp i 40-, 50- eller 60-åra. Hun tok opp telefonen, og snart hadde de bestemt seg for å arrangere en konferanse sammen for å hjelpe kvinner til å se verdien av sin egen kompetanse.

Synliggjøring av kompetanse

– Det fins så mange ressurssterke kvinner! Mange av dem kan også ha selvtillit når det gjelder hva de kan, men de holder seg likevel tilbake og tør ikke være synlige og selge seg selv og kompetansen sin, sier Anne Berit.

Trine Elise utdyper:

– Særlig nå etter koronaen er det mange som kjenner på en tomhet i hverdagen og som føler at det er noe som mangler. Noen har kanskje vært 30 år i samme jobb og har lyst å begynne med noe helt nytt, men kan ikke se den relevante kompetansen som de faktisk har, på CV-en sin. Med denne konferansen ønsker vi å hjelpe kvinner til å ta det første steget videre i et nytt kapittel i livet – vi vil hjelpe kvinner å skinne!

Uformell tone

I tillegg til ulike foredragsholdere, legges forholdene vel til rette for sosialisering og nettverksbygging. Konferansen har allerede påmeldte fra Tromsø i nord til Stavanger i sør, opplyser de to initiativtakerne.

– Det blir en konferanse med uformell tone og der det er høyt under taket. Her skal kvinner kunne komme og oppdage sin egen verdi og kompetanse og få se nye muligheter for seg selv, sier Trine Elise Rødal og Anne-Berit Olsvik.