Det er operasjonslederen hos politiet i Møre og Romsdal som forteller til Aesby.no at det nå er på vei en skarpskytter til Roald på Vigra for å skyte hull på acetylenflaskene som befinner seg i det ene av de to lagerbygga som tok fyr i natt.

Når det skytes hull i flaskene, vil gassen lekke ut, og det vil ikke lenger være noen eksplosjonsfare, forteller operasjonslederen. Situasjonen vil da roe seg, og det forventes at de evakuerte kan vende hjem.

Det er eksplosjonsfaren som er årsaken til at 46 boliger ble evakuert etter at brannen i de to lagerbygningene starta rundt klokka tre i natt. Ifølge operasonslederen er det bare rundt ti mennesker som er evakuert fra boligene. De andre er enten på ferie eller har kommet seg unna på egenhånd.

Politiet i Møre og Romsdal meldte i tre-tida i natt på Twitter at det var fyr i et spisested på Roald, men dette ble snart endra til at det var fyr i to lagerbygninger. Da det ble klart at det befant seg gassflasker med eksplosjonsfarlig acetylen i det ene bygget, ble det bestemt å evakuere alle boliger innenfor en radius på 300 meter.

Det er ikke meldt om skade på mennesker.