Girts er opprinnelig fra Latvia og kom til Ålesund med familien i 2012. Han kommer fra rollen som studieprogramleder ved NTNU i Ålesund, som han har vært tilknyttet siden 2016. Der har han også vært programutvikler, lærer og studieprogramansvarlig for dataingeniør, og undervist i blant anna datakommunikasjon, backend og frontend webutvikling, databehandling og visualisering, systemutvikling, operativsystemer og mobile applikasjoner.

Ellers har han en spennende bakgrunn med tung erfaring fra næringsliv, som blant anna innebærer jobb som programmerer i Mikrotik.

– Jeg har jobbet som utvikler tidligere og vet at det er en spennende og givende jobb. Miles er en bedrift med dyktige folk, samtidig som at de er opptatt av familiefølelsen, delingskultur og tillit. Valget mitt var basert på både kjærlighet til systemutvikling og den menneskelige kulturen i Miles, sier Girts Strazdins.

– Jeg gleder meg til å «get my hands dirty» med teknologi og å treffe interessante kollegaer og kunder. Jeg gleder meg til å være aktivt involvert i hele livssyklusen av programvareutvikling – fra de første møter med kunde, til arkitekturskisser, koding, testing, leveranse og vedlikehold, legger han til.

Utenom jobb er Girts glad i å bruke naturen på Sunnmøre flittig. Sammen med kone og to barn blir det forskjellige fritidsaktiviteter, og en god bok hører gjerne med, enten det er fag- eller skjønnlitteratur.

Girts Strazdins Foto: Pressefoto