– Vi er kjempeheldige som får lov til å flytte inn i ny skole, og vi gleder oss veldig, sier en opprømt Jorun Sundklakk, rektor ved Emblem skule.

På tide

I lang tid har elevene på Emblem måtte overlevd en skolehverdag i et skolebygg i grusom forfatning, og som muligens kan klassifiseres som den dårligste skolen i hele Ålesund kommune. Fra nyttår av venter derimot noe helt annet for de 200 barneskoleelevene. Den nye skolehverdagen skal finne sted i et helt nytt skolebygg med plass til 350 elever, en flunkende ny idrettshall og et åpent og lyst inneområde.

– Vi har lenge vært på overtid i det gamle bygget, så dette er noe helt annet. Det er nesten magisk å komme inn i den nye skolen, og elevene var nesten himmelfalne, smiler Sundklakk.

Arkivfoto fra Emblem skole fra april, da skolen var under bygging. Foto: Kristian Moe

Hun forteller at de selv har fått være med i prosessen rundt utformingen av det nye skolen, og fikk komme med sine ønsker på hvordan de ville ha det.

– Vi hadde lyst til å ha en åpen skole med mye lys, og det har vi fått. Vi ville også samle administrasjonsfløyen på ett område, og ha egne trinnareal med fleksibilitet i forhold til klasserom og egne fellesområder. Dette gir oss mange nye muligheter både med tanke på fleksibilitet og organisering. Vi er strålende fornøyd med resultatet, forteller hun.

Hovedrommet på nye Emblem skole når man kommer inn hovedinngangen. De store tallene på veggene markerer hvor de ulike klassetrinnene holder til. Foto: Kristian Moe

Sundklakk retter også en stor takk til Emblem IL, som gjennom diverse innsamlinger sørget for at gymsalen endte opp med å bli en fullskala idrettshall, isteden for en tre ganger så liten gymsal.

– Takket være Emblem IL har vi fått en fantastisk ny idrettshall, sier hun takknemlig.

– Til sommeren får vi også et nytt uteområde, som vi også gleder oss til, legger rektoren til.

Glade elever

Da Nytt i Uka var på besøk på nye Emblem skule, fikk elevene på 7.-trinn omvisning og fikk se deres nye skole for første gang. De var samstemte om hva de synes om skolen de skal flytte inn i etter nyttår.

– Den er skikkelig fin! Det blir kult å flytte inn her, ropte de i kor.