– Jeg vil prøve noe nytt og det virker som et bra opplegg i Lyn. Skolen og fotballen henger bra sammen, og jeg tenkte at det var noe jeg ville prøve ut, sier Lervik til Nytt i Uka.

Bytter skolegang

Klubbyttet skjer i forbindelse med at Lervik har søkt endring i skolegangen. I Ålesund har hun gått toppidrettslinja på Fagerlia videregående skole, men hun har nå fått plass på Wang toppidrettsgymnas i Oslo. Gymnaset har et godt samarbeid med flere Toppserie-klubber i Oslo og Lervik prøvde ut andre alternativer før valget falt på Lyn, som i skrivende stund ligger på 5.-plass i Toppserien.

– Jeg var på trening med Kolbotn også, men syntes ikke at det fungerte helt. Jeg følte at det fungerte bedre med Lyn, så jeg valgte dem, forteller hun.

Det ble 10 kamper i AaFK Fortuna-drakt for Anna Lervik. Her i aksjon i hjemmekampen mot Øvrevoll Hosle. Foto: Kristian Moe

Hun innrømmer også at Lyns tradisjoner om å utvikle og satse på unge spillere ble tatt med i vurderingen når hun skulle bestemme seg for en ny klubb.

– Ja, det er klart. Jeg har lyst til å bli en god fotballspiller og jeg tror Lyn er en fin klubb som vil gjøre det lett for meg å utvikle meg videre, sier 17-åringen.

–Hvilke lovnader har du fått fra Lyn angående spilletid?

– Det blir nok mest spilletid i 2.-divisjon for Lyn 2, men jeg skal trene både med A-laget og rekruttlaget. Jeg får bare jobbe meg oppover, men det kjennes bra og det blir gøy å prøve noe nytt, smiler Lervik.

Trist å dra

J17-landslagsspilleren kom til AaFK Fortuna i desember i fjor, da hun tok steget fra moderklubben Herd. Tiden hos tangotrøyene ble dermed ikke langvarig, men Lervik synes likevel det blir trist å forlate klubben.

– Det er et veldig godt samhold i laget og vi har blitt en sammensveisa gjeng. Det blir veldig trist å ikke se dem hver dag. Klubben har også lagt godt til rette for meg og gitt meg muligheten til å utvikle meg som fotballspiller, sier Lervik, som på fotball.no står oppført med 10 kamper og to mål for AaFK Fortuna.

Lervik (i midten) synes det er trist å dra fra det gode samholdet i AaFK Fortuna. Her smiler hun sammen med Agata Drozdzik (til venstre) og Guro Hammer Røn (til høyre) på en trening tidligere i år. Foto: Kristian Moe

Trener Frode Fagermo synes det er synd at Lervik forlater klubben allerede og hadde stor tro på at det var AaFK Fortuna som skulle være med å gi henne den utviklinga hun ønska.

– Vurderinga var vel at dette var det ideelle for Annas utviklingsmuligheter og hun får gå på et toppidrettsgymnas som er veldig sterkt innen fotball, og som samtidig er nært tilknytta Lyn og toppfotballen i Oslo. Men det er klart at vi hadde veldig lyst til å få ut potensialet Anna besitter, uttaler han.

AaFK Fortuna-treneren har derimot bare lovord å si om sin tidligere elev og tror hun kommer til et godt læringsmiljø.

– Anna er veldig offensiv og tøff i hodet. Hun har guts, er uredd og tilfører noe ikke alle gjør, fordi hun tør å gjøre det uventa og søker offensive løsninger hele tida. I tillegg er hun en svært anvendelig spiller med noen tekniske ferdigheter som er ekstremt spennende, skryter Fagermo.