Det var en beboer i Sjømannsvegen 10, blokken som ligger på østsida av parkanlegget, som tipsa Nytt i Uka om hærverket. Etter Jugendfest-helga oppdaga han at flere av de små lysstolpene langs gangvegen i parkanlegget, var revet over ende.

– Jeg synes Momentium, som tjener gode penger på Jugendfest, bør ta ansvar og dekke utgiftene til å reparere lysstolpene, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Kommunen eier

Parkanlegget eies av Ålesund kommune, men ble finansiert av utbyggerselskapet Fri Sikt. Da Nytt i Uka kontakta kommunen nå på mandag, hadde de ingen kjennskap til hærverket, trass i at det var gått en uke siden det skal ha skjedd:

– Vi har ikke fått noen melding om hærverk der. Men vi skal selvsagt ta en tur ganske raskt og se på det, og så skal vi få det fiksa så fort vi kan. Problemet er at slikt el-materiell ikke er lagervare og ofte tar tid å levere, sier Martin Gandrudbakken, som er avdelingsingeniør for miljø og samferdsel i Ålesund kommune.

Når kommunen har fått sett på skadene, vil det også bli vurdert om forholdet skal anmeldes.

Vil være med å ordne opp

Hos Momentium, som arrangerer Jugendfest, synes de det er leit at noen har benytta den store festhelga til å begå hærverk.

– Dette er slikt man håper ikke skal skje. Vi vil gjerne være med å ordne opp, for vi ønsker selvsagt å ha et godt forhold til naboene våre. Men det er viktig at hærverket politianmeldes, sier Terje Erstad, som er pressekontakt hos Momentium.