0–1-tapet hjemme mot TIL 2020 forrige helg gjorde at drømmen om opprykk ble knust for AaFK Fortuna. Før siste kamp i sluttspillet er alle plasseringene blant topp fire fastsatt. Kolbotn rykker direkte opp som seriemester, mens TIL 2020 har sikret 2.-plassen og opprykkskvalifisering mot Avaldsnes. For AaFK Fortunas del ender de på 3.-plass og har ingenting å spille for i serieavslutningen mot Øvrevoll Hosle på lørdag. Hovedtrener Frode Fagermo ønsker likevel at laget avslutter sesongen med seier.

– Jentene sier at de vil avslutte sesongen på en ordentlig måte. Vi har levert en god sesong og prestert på et jevnt godt nivå hele veien. Det vil være en fallitterklæring mot oss selv og sesongen vi har levert om vi senker oss ned og gir faen. Derfor vil vi avslutte med stil, og jeg håper og tror at jentene er motiverte til å gi publikum og alle som følger oss en verdig avslutning, sier AaFK Fortuna-treneren.

Hvordan skal dere klare det?

– Det skal vi klare ved å levere en tilnærmet normal prestasjon. Vi har to gode prestasjoner mot dem i nyere tid, der vi var overlegent best, så vi har både et psykologisk og kvalitetsmessig overtak på Øvrevoll Hosle. Normalt sett er dette en kamp vi skal vinne, mener Fagermo.

Måltørke

Men for å slå Øvrevoll Hosle må AaFK Fortuna gjøre noe de ikke har klart på sine fire siste kamper, nemlig å score mål.

– Vi må være mer kliniske foran mål. Mot Tromsø sist skapte vi mer enn nok sjanser til å vinne med flere mål, men vi manglet dyktighet foran mål. I de tre kampene før slet vi med å skape sjanser og var ikke effektive nok på de få sjansene vi fikk. Det handler om tøffhet foran mål og om å være kliniske, mener Frode Fagermo, som også varsler at de kommer til å rokkere litt på laget i sesongavslutningen.

– Vi kommer til å gjøre noen endringer på det laget som stort sett har spilt i høst. Vi har spillere som fortjener sjansen til å vise seg frem og synes det er greit å gi dem den sjansen nå, avslutter han.