Det er Erik Oddvar Kvam og kollega Yngvar Rødsand som skal drive butikken, som ligger like ved fabrikken deres, Boreas Seafood AS. Kvam forteller at å åpne butikkutsalg har vært i planene en god stund.

– Vi har kontor i samme bygg, god plass og enkel tilgang på sjømatprodukter, så det er grunnen til at vi gjør dette. Vi har planlagt dette en god stund, men det har tatt litt tid før vi fikk kommet i gang. Nå kjører vi i gang og skal ha åpent to dager i uka, forteller daglig leder i Jugend Seafood AS, Erik Oddvar Kvam.

Mye positivitet

Jugend Seafood AS er det nye navnet til tidligere Sjømatkompaniet Ålesund, men er fremdeles underlagt moderselskapet Sjømatkompaniet AS. I det nye butikkutsalget på Sula skal de selge lokalprodusert sjømat, hovedsakelig til privatpersoner, men de skal også drive dugnadsbasert salg til idrettslag, skoler, russ og andre frivillige organisasjoner. I tillegg kommer de til å levere produkter til hoteller, restauranter og butikker.

– Vi har en bred kundeportefølje og mange vi selger til, sier Kvam, som også forteller at det har vært mange kunder innom siden de åpna.

– Det har vært en del folk innom. En del har handla, mange har kikka og noen har tatt med seg prislister. Generelt sett er folk veldig positive og setter stor pris på å få et slikt butikkutsalg i nærområdet, forteller Erik Oddvar Kvam.