Rollon hadde rykket opp til det som den gang var 3. divisjon sesongen før, og skulle spille hjemmekamp mot det som den gang var regnet som byens nest beste lag, etter AaFK: Skarbøvik idrettsforening. SIF var store favoritter foran kampen, og på hver side sto den gang to profilerte trenere: Per Rich Hunstad for Rollon og Svein Slinning for SIF.

– Jeg kan godt huske en svært så engasjert Per Rich under oppvarmingen. Han gestikulerte og forklarte backen til Rollon hvordan han skulle stoppe vår kant, Lasse Bjerknes, minnes Svein Slinning.

Hunstad, på sin side, har imidlertid ingen erindring fra seansen. Men noe måtte den godeste Hunstad ha gjort rett, for Rollon vant nemlig kampen 3–0 foran 800 tilskuere. Et tilskuertall Hunstad mener må være svært så underrapportert.

– Jeg er helt sikker på at der i alle fall var 1.500 mennesker til stede, sier han og gliser bredt.

God stemning mellom de tidligere trenerne Arnstein (anti) Slinning fra SIF. Per Rich Hunstad fra Rollon - og SIF og Svein Slinning fra SIF. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Returkampen

Når det er sagt, så er det mulig gutta fra Skarbøvika hadde undervurdert motstanden en smule. I returkampen på høsten slo nemlig SIF grusomt tilbake og vant hele 6–2 hjemme på Siffen.

«Returkampen»

Men lørdag er det duket for nok et returoppgjør mellom de samme gutta - og de samme trenerne. Dersom ikke Slinning er bortreist da.

– Det er faktisk mulig jeg ikke er hjemme i Ålesund akkurat denne helga, sier Slinning.

– Kun fordi du ikke tør møte meg en gang til, kommer det kjapt fra Hunstad.

Rollon-gutta var rett og slett så høyt oppe etter den overraskende seieren i 83, at trener Hunstad inviterte hele laget hjem til leiligheta si for en heidundrende fest. Den opprinnelige planen var kun å lage til en reunion for Rollonspillerne som var med å spille kampen, og var på festen i 1983. Men da denne muligheten dukket opp ble fristelsen rett og slett for stor.

«Returkampen» spilles på Aksla Stadion lørdag 6. mai. Men denne gangen, siden det har gått noen år siden 1983, møtes de i kamp syv mot syv. Den som har fått oppdraget med å se til at det går rimelig greit for seg på banen, er tidligere fotballdommer Oddmund Kaldusæter. Han har med seg Dagfinn Rud Olsen og Bjørn Olsen på linjene.

Etter kampen skal spillere og trenere fra begge lag møtes til middag og godt lag på Fjellstua. - uansett resultat, lover de.