– Vi sunnmøringer vet så inderlig godt at selv om det er fint vær nå i Mai, så er det alltid regn i Juli på våre trakter, og da vil de sikre seg sol, sier Kristina Curtis, selgerleder Ticket Ålesund.

Kristina Curtis, selgerleder Ticket Ålesund. Foto: Ticket

Etterspørselen i sommer er stor på klassiske sol og bad reisemål rundt Middelhavet, men også storbyer som Barcelona og Nice er attraktive når vi skal utenlands på sommerferie.

– Sunnmøringer er generelt treige med å bestille, i tillegg så har vi aldri hatt så få fly fra Vigra før, og de vi har begynner å bli stappfulle, forteller hun.

Med langfri i vente så vet reiseselskapene av erfaring at det blir mange som setter seg ned med familien og bestiller årets tur.

– Det virker som at det er mange som innser at de allikevel kan ta seg råd til en utenlandstur, og Norge er ikke så mye billigere å feriere i, sier hun.

En liten bukt i Agia Pelagia på Kreta. Foto: Privat

Hvor reiser vi

- Det som bestilles nå er selvfølgelig mye sol- og badereisemål med avreise i sommermånedene, og det er tydelig at vi ønsker å sikre oss sol og varme etter en spesielt lang og mørk vinter her hjemme. Storbyreiser er også attraktivt i sommer og da er det som regel byer som tilbyr både byliv og bading, sier Kristina.

Syv av de ti mest bestilte reisemålene i sommer for Sunnmøre befinner seg rundt Middelhavet. På toppen troner Kreta som fortsetter å dominere bestillingene også denne sommeren. Bangkok med nærliggende paradisstrender, samt Phuket og Koh Samui har overtatt andreplassen. Flyselskapenes lavere billettpriser, da sommeren er lavsesong i Thailand, gjør at mange velger landet som et alternativ til ferie i Europa. De gamle klassikerne Alicante, Split og Mallorca følger på de neste plassene.

De mest populære sommerreisemålene for sunnmøringene:

1. Kreta (1) 2. Bangkok (3) 3. Mallorca (4) 4. Alicante (2) 5. Rhodos (7) 6. Split (8) 7. Barcelona (6) 8. Roma (10) 9. Alanya (ny) 10. Manila (ny)