– Det hele startet med en samtale blant en av de ansatte som fortalte meg om barnet sitt som var innlagt på sykehus. Hun fortalte meg hvor fantastisk og viktig jobb Sykehusklovnene gjorde for barna, forteller Susanne Lunde Petersen ved Kremmergaarden.

Det var da idèen om å starte en spleis til inntekt for Sykehusklovnene oppsto.

– Susanne besøkte meg i studio for å fortelle om dette, og da ble jeg både tjukk i halsen og fikk tårer i øynene, forteller Trond Inge Dyrøy fra Radio Ålesund.

Da ble de enige om å slå seg sammen, og AaFK var ikke vonde å be da de spurte om å få «låne» stadion.

– Hvis vi faktisk når 50.000kr innsamlet før 1. mai, så skal jeg og Susanne synge den legendariske AaFK-sangen Aa-Aa-Aalesund i pausen i den aller største hjemmekampen i år mot Vålerenga, sier Trond Inge.

Sykehusklovnene treffer barn og unge på sykehuset. Pårørende forteller hvordan disse møtene bidrar til større livsglede og mestring av en vanskelig sykehushverdag, skriver de på nettsidene sine.

Sykehusklovnene får ingen fast statlig støtte og er avhengige av givervilje fra personer, organisasjoner og bedrifter, og dette var mye av grunnen til at de startet opp spleisen.

– Det har jo blitt gjort en del narr av at vi stiller opp på dette, Henrik Overaa la vel ut at han heller hadde betalt 50.000kr for å slippe å høre meg synge, men hvis det gir penger inn til en så god sak ved at folk gjør narr av meg eller Susanne, så får det så være, sier Trond Inge.

Susanne Lunde Petersen og Trond Inge Dyrøy. Foto: Sandra Helsem