– Det vil bli kurs og workshop i musikkproduksjon, låtskriving, PR & SoMe, lyd- og lysteknikk, Dj-lab og åpen scene, sier Geir Baldersheim Leirvåg, prosjektleder for Spire.

Tilbudet er gratis og påmeldingen er allerede åpen, aldersgrensen er for de mellom 13 til 18 år, men er du i alderen rett under eller over, så viser de skjønn opplyser prosjektlederen.

– Vi har fått en del påmeldinger, men vi oppfordrer foreldre om å fortelle barna sine om tilbudet. Her får ungdommene utforske de delene av sceneproduksjon de er mest interessert i, hvor kompetansen og utstyret er i toppklasse, forteller Geir.

Nina Fay som skal lære ungdommene som melder seg på å produsere musikk og låter. Foto: Embla Moe

Bak prosjektet Nina Fay, står Nina Ugland låtskriver, produsent og artist. I 2023 fullførte hun en Master i Elektronisk musikk fra Universitetet i Agder, der hun hadde Espen Berg (Seeb) som mentor. Nina Fay, som både spiller alle instrumenter og produserer låtene selv, ga i fjor ut singelen “Only We Know”. Låten ble brukt som soundtrack på NRK, i TV-serien “Norsk-Ish” og hun ble kåret som en av 50 favoritter i Tidals “Best og 2023 so far”.

I 2022 ble hun plukket ut til Talent Norge sitt talentprogram for produsenter med Eivind Helgerød som mentor. Hun skrev og produserte musikk for prosjektet “Breathe” i samarbeid med Trygve Skaug og AFK, avduket i Oslo og Bergen og vist på TV2 og NRK i 2021.

– Vi tror dette blir en uforglemmelig opplevelse for de ungdommene som blir med, og målet vårt er å skape arenaer som hever tilbudet for ungdom i Ålesund, og samtidig skape magiske relasjoner og minner, sier Geir.