Det er NAF Motorsport Ålesund som på lørdag arrangerer NM i autoslalåm på Ålesund motorstadion i Olsvika på lørdag. Leder for NAF Motorsport Ålesund, Dag «Daggen» Halkjelsvik, opplyser at dette er en ferdighetskonkurranse for helt vanlige folk:

– Dette er en konkurranse som gjør deg bedre kjent med bilen din og hvordan den reagerer, og derfor er det et godt trafikksikkerhetstiltak. Konkurransen dreier seg om å kjøre på en bane med kjegler som man skal prøve å unngå, sier han.

Videre opplyser «Daggen» at det er tre klasser i NM: en for vanlige privatbiler, en for modifiserte biler – dette er biler som kan kjøre svært fort! – og en for elbiler.

I tillegg til NM arrangeres det også Sunnmørscup i autoslalåm. Der teller de tre NM-konkurransene med, men i tillegg kan man delta i tre andre klasser: debutanter, rallybiler og veteranbiler.

Krava til å være med er kun at man har førerkort og en bil som er godkjent og registrert (og ikke lager lyd over 100 desibel). Har man lånt bil av noen, må man ha skriftlig tillatelse til å bruke den. Selve løpet er dessuten gratis å delta i, men man må ha en løpslisens fra Motorsport Norge. (De som ikke har, kan kjøpe en rimelig engangslisens.)

– Fram til for 6-7 år siden var vi størst i Norge på autoslalåm, men etter at vi meldte oss ut av Norges Bilsportforbund, ble det slutt på disse konkurransene. Nå er vi imidlertid med i et nytt forbund, Motorsport Norge, som er et forbund for alle som kjører bil. Dermed kan vi igjen arrangere autoslalåm-konkurranse, og det gleder vi oss til, sier «Daggen» Halkjelsvik.