Bakgrunnen for initiativet er at Anette lager en del hobbyting på fritiden sin. Gjennom dette har hun besøkt diverse salgsmesser rundt om, blant anna på Devoldfabrikken og i sentrum. Men verken hun eller andre hun har snakket med hadde hørt om noe lignende i Hatlane-området. Dermed bestemte Anette seg for å høre med andre hun kjente som laget hobbyting om de var interesserte i å delta på et julemarked.

– Jeg fikk positiv respons fra de jeg spurte og fikk høre at de var interesserte. Da bestemte jeg meg for å prøve å få til noe her og tenkte at det var ideelt siden jeg jobber på skolen, forteller Anette, som er lærer på 3.-trinn ved Hatlane skole.

Inntekter til barnedemens

Lørdag 25. november er det dermed duket for det som trolig er tidenes første julemarked på Hatlane skole. Til dette har Anette invitert alle som vil til å sette opp egne utstillerboder og selge det de måtte ønske. Hittil er 35 utstillere bekreftet og de tilbyr alt fra malerier, smykker og armbånd til strikkeprodukter, treprodukter og mye mer.

– Det blir mye forskjellig, men alt er av utrolig god og høy kvalitet. Mange av utstillerne lager hobbyting selv som de vil selge, men man kan også få kjøpt en del spiselige ting, sier Anette.

Hun legger samtidig til at det er lagt opp til at utstillerne kan donere en del av inntektene til barnedemens.

– Alle utstillerne har fått vite at de som vil kan donere noe av pengene til Øyvind Blindheim og Syver Blindheim og til forskning på barnedemens. Det er opp til hver enkelt utstiller, men jeg vet at det er mange som har tenkt å gjøre det, forteller hun.

– Spent

Siden dette er første gangen det blir arrangert et julemarked på Hatlane skole, innrømmer Anette at hun er veldig spent på hvordan det kommer til å gå. Dersom oppmøtet og responsen er bra, utelukker hun ikke at hun kommer til å arrangere julemarked flere ganger.

– Jeg er veldig spent. Man håper jo at det skal komme mange folk, men man har ingen anelse siden det ikke har vært et julemarked her før. Jeg får bare krysse fingrene og se det litt an. Hvis det kommer mange og jeg får låne skolen igjen, så kan det kanskje bli en tradisjon, avslutter Anette Iren Myklebust Haram.