Festivalen ble til for å skape et godt tilbud til barn i barneskolealder og nedover. I løpet av helga skal et rikt utvalg av idretts- og kulturorganisasjoner vise seg frem og demonstrere sine aktiviteter for de besøkende barna, med mål om at barna blir kjent med nye aktiviteter.

Håpet er at barna gjennom lek, utfoldelse og positive opplevelser, skal finne seg en fritidsaktivitet de kan glede seg over resten av livet. Årets festival i Sparebanken Møre Arena kan blant anna by på aktiviteter som golf, turn, klatring, bueskyting, e-sport og mye mer.

Foto: Salt Studio
Foto: Geir B Srisoi

Underholdning for alle

Utenom fremvisningen av ulike fritidsaktiviteter, byr Lekivalen også på ulike former for underholdning oppe på scenen. I år inkluderer den blant anna konsert med MGP jr-vinner William, som vant sangkonkurransen med låten «Tusen tanker». i tillegg får barna besøk av Dennis Siva Lie og Stian Sandø fra NRK-programmet Newton. Her blir det knall og mye moro når de skal underholde med sitt vitenshow.

For de aller yngste skal den populære brannbamsen Bjørnis stå for mye moro på scenen sammen med dansere fra Spjelkavik Drill. De får også oppleve lokal dans og sang, samt mye liv og røre fra konferansier Beate Blindheim Kvalsvik.

Brannbamsen Bjørnis står for underholdning for de yngste. Foto: Pressefoto

Dette er for øvrig første gang på tre år at Lekivalen kan arrangeres på tradisjonelt vis.

– Vi ser frem til å endelig kunne skape en helg med mye lek og moro for hele familien, skriver arrangøren i en pressemelding.