– Nå begynner vi å bli klare. Line-upen er klar og det er kanskje den sterkeste noensinne. Det blir utsolgt i år også med rundt 13 000 begge dagene, sier Ante Giskeødegård, Lars Berg Giskeødegård og Idar Giskegjerde i Momentium.

Headliner med spektakulært show

Årets Jugendfest går av stabelen torsdag 17. august. Festivalen har ikke startet på en torsdag siden siden festivalen ble flyttet til Color Line Stadion i 2012, da gikk festivalen over tre dager. Grunnen til at Momentium valgte å gjøre dette grepet i år, var for å få Karpe med på programmet.

– Karpe er en såpass stor og populær artist at vi valgte å flytte Jugend til torsdag siden det var den eneste dagen de kunne. De kommer med et spektakulært show, som er helt unikt i norsk sammenheng. Det er så crazy at vi bare måtte få det til Ålesund. Det er det samme showet som de hadde i spektrum og på europaturneen, med Quickstyle, så det er bare å glede seg, smiler Momentium-sjefene.

Karpe med Quickstyle blir headlinerne på torsdagen, mens fredagen headlines av Kygo. De tre Momentium-guttene mener at man nesten ikke kunne fått bedre headlinere.

– Headlinerne i år er kjempesterke. Det er de to største norske artistene man kan tenke seg. I tillegg har vi et kjempefint program utenom de to også, sier Ante, Lars og Idar.

Også i år blir det fullt trøkk i to dager på Color Line Stadion under Jugendfest. Her fra fjorårets festival. Foto: Kristian Moe

Resten av line-upen

Det er derimot ikke bare Karpe og Kygo ålesundere og resten av Jugend-publikummet kan glede seg til. Utenom de to headlinerne, står blant anna Sean Paul, Raye, Ballinciaga, Undergrunn og Golfklubb på programmet. I tillegg er Chris Holsten, Julie Bergan, Michelle Ullestad, Hellbillies og Kamelen booket inn, samt den lokale artisten Jonas Ess.

– Vi føler at line-upen treffer ulike aldersgrupper og innen forskjellige sjangre. Vi ønsker å treffe bredt med Jugend og har en sterk line-up i år. Tilbakemeldingene vi har fått er også gode, så folk gleder seg virkelig, sier brødrene Giskeødegård og Idar Giskegjerde.

Fra Jugendfest 2022. Foto: Kristian Moe

Arrangementet på stadion

Ante, Lars og Idar lover imidlertid ikke bare god og variert musikk på årets Jugendfest. Som vanlig er det også et arrangement utenom det som skjer på selve scenen, og det blir masse aktiviteter rundt om på stadionområdet.

– Setupen på arenaen blir ganske lik som i fjor. I fjor introduserte vi bakgården på sørsida og den skal vi ha i år også etter at vi fikk kjempegod respons. Der blir det egen DJ, matområde og andre aktiviteter. Nytt av året er at vi kjører silent disco inne på området, som blir nede i hjørnet på sørsida av tribunen, avslører de.

– Vi prøver alltid å lage den beste Jugend hvert år, og det er målet vårt i år også. Vi håper og forventer ei helg med masse musikk, god stemning og folk i alle aldre som har en god opplevelse sammen med euforiske øyeblikk, avslutter Ante Giskeødegård, Lars Berg Giskeødegård og Idar Giskegjerde.