– Det er veldig stort og det kom som en overraskelse, så veldig gøy. Det å bli satt pris på og bli sett er stort, sier Røn til Sportskollektivet da de overrasket henne med prisen etter lørdagens treningskamp mot Lyn på Kringsjå i Oslo.

2004-jenta fra Breivika i Ålesund, spilte først på Blindheim før hun meldte overgang til AaFK Fortuna i 2021.

Hun slo igjennom i AaFK Fortuna og i 1. divisjon i 2022, men i 2023 tok hun det enda et steg opp. Med 15 målpoeng (medregnet indirekte assist) var hun en meget viktig faktor til at klubben var det mestscorende laget i 1. divisjon med hele 50 scoringer.

Sportskollektivet.no skrier at hun er god med begge bena, besitter stor fart og er god en mot en offensivt. Med det er hun en konstant trussel for motstanderens forsvar og en spiller de fleste ser opp for.

Nå venter en ny sesong i 1. divisjon på Røn og AaFK Fortuna i 2024, og fortsetter både hun selv og klubben utviklingen kan det bli en morsom sesong for de oransje og blå. 19-åringen kan nå langt og vi blir ikke overrasket om vi ser henne i Toppserien snart, skriver de videre.

Guro Hammer Røn (i midten) og AaFK Fortuna jubler etter at hun startet snuoperasjonen mot Grei i kampen de spilte i august i fjor. Der de til slutt vant 1–2. Foto: Kristian Moe