Rosa sløyfe-løp arrangeres årlig over hele landet, og inntektene går til Brystkreftforeninga. Her lokalt er det altså Kondistreninga Ålesund som står for den praktiske gjennomføringa, slik de også gjorde i fjor

Deltakerne kan velge mellom 3 og 6 kilometer, og om man går, jogger eller løper, spiller ingen rolle. Det er ikke tidtaking på løpet, og er mulig å delta «virtuelt» ved at man springer distansen der det passer for en selv og melder inn at en har gjort det, men hovedlarrangementet vil foregå rundt eller ved Lillevannet i Spjelkavika torsdag 13. oktober. Om man springer rundt vannet eller velger ei anna løype, er helt opp til en selv. Man kan også velge helt andre distanser om man ønsker – det viktigste er å være med å bidra med penger til brystkreftsaka, poengterer arrangørene.

Til vanlig arrangerer Kondistreninga intervalltrening rundt og ved Lillevannet hver torsdag. Disse treningene er gratis og åpne for alle.

Med som arrangør er også den profilerte ultraløperen Louise Skak (46), som var den som i fjor tok initativ til at Kondistreninga skulle arrangere Rosa sløyfe-løp: Louise har selv måttet fjerne begge brysta, eggstokkene og livmora på grunn av kreft. Hun har i flere intervjuer fortalt at hun har valgt å ikke legge inn brystproteser fordi verdien som kvinne og menneske ikke sitter i brystene. Louise, som kommer fra Danmark, har bodd flere år i Ålesund og har vært medtrener for Kondistreninga her, men flytta nylig til Alta.