Stikk UT! Vinter er et samarbeid mellom friluftsråda i fylket, Sparebanken Møre og Wattn, 50 skiklubber i Møre og Romsdal skikrets, skisenter, løypelag, deltager-kommuner og mange dyktige frivillige. Alle kommunene i Møre og Romsdal, Heim i Trøndelag og Bjorli i Lesja kommune er med. Friluftsråda har denne vinteren en større satsing med både skiturer og fotturer og ønsker å få med enda flere deltagere, heter det videre.

– Mange dyktige frivillige har gjort en fantastisk jobb med å legge til rette for at nettopp du kan komme deg ut på tur. De har hengt opp Stikk UT!-skilt, kodeklistremerke og laget turomtaler som kan inspirere deg til å komme deg ut på tur, sier Hilde Ellingsæter, prosjektansvarlig i Sunnmøre friluftsråd.

Å komme seg ut i mørketida er viktig for helsa

Friluftsråda har statistikk fra tidligere sesonger som viser at det er jevn aktivitet gjennom ukedagene, med et lite hopp i helga der søndagsturen fremdeles er populær.

– Vi heier på hverdagsaktiviteten. For hvert steg vi tar så vil kropp og sjel merke en positiv effekt. Stikk UT! Bedrift er et godt tiltak for å motivere kolleger til å være aktiv i vintersesongen og det ser ut som flere bedrifter enn noen gang har meldt seg på denne vintersesongen, sier Ellingsæter, og oppfordrer enda flere bedrifter til å motivere ansatte gjennom dette.